Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с контролни лампи по таблото на фиат браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с контролни лампи по таблото на фиат браво

    Здравейте,някой може ли да ми каже какво точно значи тази лампа над акумулатора и лампата за маслото?Отвреме навреме примигва повреме надвижение.Става въпрос за фиат браво 1.9jtd 105 коня.

    #2
    Как изглежда, картинката на лампичката.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

    Коментар


      #3
      кола

      Това като свещ
      Прикачени файлове
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        Лампата я няма в картинката на Ключаря, но важното е, че има желание.Тя е за ниво на маслото. Обикновено не примигва случайно, а мига точно по определен начин и показва определен проблем. Ако мига - обърни внимание как точно мига - дали мига постоянно като мигач, или пък мига например за 1 секунда 2 пъти, после 1 секунда не мига, после пак мига 2 пъти за 1 секунда... и това се повтаря около половин минута. В единия случай ти сигнализира за ниско ниво на маслото, като под "ниско ниво" в случая имам предвид такова, при което маслото не е достатъчно високо, за да омасли щеката (провери нивото на щеката!), но все пак е достатъчно, за да може да работи двигателят нормално. При другия вид мигане - то е това постоянното, като мигач и означава, че компютърът няма връзка с датчика, което значи, че трябва да се провери възможно най-скоро. Кое от двете мигания какво показва - забравил съм, но провери си щеката и ако маслото е достатъчно, значи най-вероятно нямаш връзка с датчика. Тези видове примигвания се случват на контакт при първоначална проверка. Ако правилно съм запомнил сервизното ръководство, няма случай на мигане по време на движение. Ако ти примигва по някакъв друг начин, е възможно да има скъсан кабел, който се развява насам-натам и опира по блока, като дава маса, поради което да примигва и лампата. Само по време на движение ли ти примигва? Опитай да запалиш двигателя, да поработи 10 секунди, да го изгасиш и мигновено след това да дадеш на контакт. Обърни внимание дали тогава примигва лампата или не. Третият вид светене на лампата е постоянно. Означава, че нивото на маслото е критично ниско и работата на двигателя трябва да спре мигновено, за да се избегнат по-тежки повреди, свързани с липсата на мазане - бутала, валове, лагери, турбина и друга карантия.

        Коментар


          #5
          кола

          Ми то момчето е дало и лин с филмче на друго място ама някой го е съкратил или не е пренесен цялото име и не се вижда https://www.youtube.com/watch?v=n_Mrl5-zPIUНещо такова вижда се лампата - индикацията като двигател как мига
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Ето, Ключарю, специално заради теб качвам тази снимка, на която добре се вижда таблото на Браво 1.9 JTD с почти всички светещи лампи при контакт.Моля те, като напиша нещо за коли като моята, не минавай след мен да го оспорваш и да противоречиш със случайно избрани клипове или снимки от някъде. В случая качваш клип с табло на бензинов двигател.
            Прикачени файлове

            Коментар

            Working...
            X