Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как точно се регулират фарове на Типо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как точно се регулират фарове на Типо?

Разглеждах си из книжката ама пише на италиански а аз не го разбирам ама грам.Там са показани някакви тръгълничета които се образуват от светлината и аз ги виждам по задниците на другите коли.Като цяло фаровете си светят ама нещо не ми харесва как точно.Крушките са 60/65W Tungsram и първоначално си мислех че са слаби или нещо такова ама като ги погледнах се оказа че хич не са слабички.Десния ми бие и по табелките и по бордюрите и интересното е че свети и на пътя а левия е някак забит в земята пък същевременно си свети и напред и даже ми се вижда доста високо като го гледам по другите коли.Ясно ми е коя врътка отгоре по фаровете за какво е ама не успях да уцеля точната комбинация.Благодаря!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Използвай търсачката. Имаше много добро обяснение как става номера. Аз лично си застанах срущу една стена на тъмно и си ги регулирах колкото можах. Мисля че много добре стана!
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Потърсих ама не намерих нищо.

Коментар

Ето тук нищо, че е за Пунто е подобно: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EB%E8%F0%E0%F2Иначе на мойто Типо фаровете "кинат"!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Да де аз се ориентирах кое винтче за кое е а и в кнжката на Типо-то е описано със стрелкички (единственото което разбрах от регулирането) и има една такава картинка която не я разбрах или по-точно не знам разстоянията.
          Прикачени файлове

Коментар

За трети път го пиша: До всички които имат ’проблем’ с фаровете. Колеги фаровете са ви си наред - просто явно плачат за регулиране. И стига сте давали пари по сервизи за глупости - какви фиат-ентусиасти сте като не се хванете да регулирате едни скапани фарове. Аз на Браво/Брава/Мареа не съм пипал фарове, ама съм си регулирал на всичките коли сам фаровете и умишлено даже си ги правя малко вдигнати да си виждам по добре. Значи принципа на регулиране е следният - на гърба, отгоре или даже отдолу на фаровете има врътки за регулиране - на някои коли са направо врътки които действаш на ръка, а на други са едни яки болтове които се въртят с отверка. Обикновено са един за наляво надясно, един за нагоре надолу (самия рефлектор) и един за наклона. Регулирането трябва да бъде така - 10% наклон на къси/мерени спрямо височината на колата, дългите си идват на място сами/ . Какво означава това - 10% наклон значи на всеки 10 метра свветлината да пада с 1/10 от височината на колата. Ако центровете на фаровете са на височина 60 см за 10 м трябва лъча да пада с 6см. Как да ги регулирате?? Избирате си една бяла стена кудето и да е и спирате на 5м от нея (горе долу). Хубаво е преди това да сте си погледнали на светло откъде се регулира фара че после на тъмно си е гадно. Регулирате само на къси. Бележите си с нещо на стената къде ви се падат страниците на колата е горе долу пак на око. После си измервате центровете на фаровете с рулетка - височина от земята и разстояние от близката страна на колата. После ги бележите по същия начин на стената с тебеширче. Палите фаровете и ги нагласята така че и при двата центъра на светлината да е на 1/20 от фисочината по ниско (т.е. ако фаровете са на 60 см от земята, точките на центъра на светлината да са по ниско 3-4 см на стената). На къси е лесно защото самота свелина на късите има профил приличащ на това ’ -/ ’ - пресечната точка е центъра. Като нагласите височината, нагласяте местата - трябва левия да да сочи точно под белязания център, а десния може да е няколко сантиметра вдясно от центъра за да ви осветява по добре банкета нощно време. В общи линии е това - няма нищо сложно. Имайте предвид че е хубаво да си смените и крушките защото с течение на времето отслабват и особено ако са си оригиналните и са да кажем на 8-10г.. Можете да си вземете и с повишена светимост - оня ден взехме с колегата на шефа за баварката едни Бошова - сини Н7 - яко светят. Това е ... Успех в регулирането.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Трябва първо да свалиш регулиращите механизъмчета и да ги напръскаш с ВД,защото клеясват и рефлекторите не могат да се движат,колкото и да въртиш.След това поставяш ръчицата в нормално положение.Другото е за сваляне на фаровете надолу-когато си натоварен.И регулираш,както Yavor е написал.
              Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Т.е. преди да започна да спазвам предписанието отгоре трябва да врътна ръчиците в положението в което светят по-високо.Сега нямам идея как са защото са многократно бъзикани и ще ги врътна да са високо фаровете и ще ги глася.Благодаря!

Коментар

След цялата процедура иди в сервиз и за три лева ще ти ги регулират Поне в Русе вземат толокова на сервиза на Фулда - Мотоексперт.
                  FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                  ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Регулиране фарове на Типо Темпра. - Лостчета за ръчно регулиране на височината, в зависимост от натоварването на автомомобила.Намират се от вътрешната страна на фаровете.Поставено в позиция 1 при ненатоварен автомобил, а в позиция 2 напълно натоварен. - Винт (А) регулиране на вертикалното положение на фара - Винт (B) регулиране на хоризонталното положение на фараПри регулиране на фаровете лостчетата за регулиране на височина трябва да са в позиция 1 по диаграмата (т.е. да сочат към мигачите)
                    Прикачени файлове
                    Carozzeria Touring, Milano
                    Fiat 124 Touring - моята следваща кола

Коментар

Доколкото загледах едното лостче (лявото или по-точно шофьорското) сочи към мигача а другото на другия фар сочи към решетката (така поне е показана позиция едно).Следващия ми въпрос е някой може ли да ми препоръча конкретен модел крушки (шашнах се с тези H1 до H7 и различните там градуси на светлината и коефициенти и щуротии).Разбрах че цената на повечето е около 30-тина лв за две.Благодаря!

Коментар

Н4 ни е модификацията.Може да търсиш и +50%,но да са 55-60 w

Коментар

Настоящите ми крушки са 60/65W Tungsram и колата си дойде с тях от Италия (аз си я докарах така че никой не ги е сменял попътно).Проблем ли е да си търся H4 60/65W пак или няма такива или просто не ми трябват?

Коментар

Въпроса е да не сложиш 100/110 W,защото релетета и инсталацията не са оразмерени за такъв голям ток.Има опасност да запалиш кабелите,или да стопиш рефлектора.А защо си недоволен от сегашните крушки?Регулирай си първо фаровете , ако трябва,почисти стъклата на фаровете отвътре,и ако няма ефект,тогава ги сменяй.Иначе 60/65 W е по-добър вариант от 55/60,но в никакъв случай по-мощни!Успех

Коментар

lu40 написа:
                              Въпроса е да не сложиш 100/110 W,защото релетета и инсталацията не са оразмерени за такъв голям ток.Има опасност да запалиш кабелите,или да стопиш рефлектора.А защо си недоволен от сегашните крушки?Регулирай си първо фаровете , ако трябва,почисти стъклата на фаровете отвътре,и ако няма ефект,тогава ги сменяй.Иначе 60/65 W е по-добър вариант от 55/60,но в никакъв случай по-мощни!Успех
                              Въпроса ми е тази операция по почистване на стъклата на фаровете (Типо) отвътре как става.
                              Carozzeria Touring, Milano
                              Fiat 124 Touring - моята следваща кола

Коментар

Working...
                              X