Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Губене на вода/антифриз/лампа на инжекция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Губене на вода/антифриз/лампа на инжекция

Здравейте!Надявам се тук да е мястото да попитам за проблема си,извинявам се ако бъркам!!!Та въпроса ми е,имам Фиат пунто 1.6hsd от определено време ми се губи антифриза,сега доливам вода и на 2 месеца някъде изчезва около 250 до 500мл вода.Сменил съм радиатора,водната помпа,а двигателя със сменени гарнитури.А за лампата на инжекцията свети от много години,но тепърва аз взех да я карам колата,казаха ми ламба сонда или егр клапан.Благодаря на тези ,които могат да помогнат,пак се извинявам ако не е тук мястото на темата ми!!!

Имаш "невидим" теч на антифриз. При мен сълзи от пластмасовия тройник на термостата. Затягах скобите, но все още си сълзи... не капе под колата, защото като загрее автомобила и антифриза се изпарява. Може да се хване само на студен двигател... опипваш навсякъде където има водни съединения и търсиш течност, която доста мазнее по пръстите (антифриз). Относно лампата - това означава, че имаш неизправност в някой сензор.
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Засега гледай за гьолче под двигателя, прегледай за навлажняване по маркучите, за бистра капка по двигателя и стрелката на уреда. Имал съм течове от изгнил чучур на смук. колектор , изгнила тапа в задната част на блока, изхвърляне на антифриза през капачката на радиатора поради надуване на газта в испарителя и прегоряла гарнитура на главата.
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
      X