Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да си сложа на Бравото 97' 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак ли се почна с тези масла. Хора не ви ли омръзна да дъфчете едно и също. Колкото и теми да има всеки си държи на неговото. Вече знаете аз какво предпочитам.
    Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
    Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Както и да е. Всеки си има мнение, но не е нужно да се изказваш по този начин. Благодаря все пак за многото линкове :D
      Brava 1.6 16V ELX

Коментар

И аз вчера питам за сервизи, ама щем не щем го обръщаме на масла Ама щом така става, значи вълнуват се хотата от темата... и си я разискват Силно се впечатлих от поста на doofiat:"... какви гумички какви пет лева. И аз бях като теб, на 2000 км 1 литър ... Смени маслото и ще се оправят нещата - гарантирам. Аз за около 7000 км доливах около 3 литра ... - пълен боклук. Сложих си .... и разхода ми е 8000 км 0,8 л масло."Ако това е така, а мисля че няма причниа да не е, колегата с пълно право е доволен/недоволен.
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
          И аз вчера питам за сервизи, ама щем не щем го обръщаме на масла Ама щом така става, значи вълнуват се хотата от темата... и си я разискват Силно се впечатлих от поста на doofiat:"... какви гумички какви пет лева. И аз бях като теб, на 2000 км 1 литър ... Смени маслото и ще се оправят нещата - гарантирам. Аз за около 7000 км доливах около 3 литра ... - пълен боклук. Сложих си .... и разхода ми е 8000 км 0,8 л масло."Ако това е така, а мисля че няма причина да не е, колегата с пълно право е доволен/недоволен.
          Ти преди силно да се впечатляваш първо сложи, опитай и тогаз се впечатлявай.В книжката на колата ти пише най-малките изисквания на маслата които трябва да наливаш, а може и марката!Той doofiat си има този "адет" да се изразява впечатлително. За мистър Мити: Прочети по-внимателно полемиките и разговорите за масла в този форум, ще извлечеш доста полезна информация и от постовете на Моко и други колеги, които най-малкото ще те накарат никога да не пишеш за едно масло доволен/недоволен, щото е несериозно... както казваше известния автор на една монография издавана няколко пъти ... Любен Трайков..."МАСЛА И ГРЕСИ"!В момента съм с масло което струва 29 лв/л /MOBIL 1, SuperSyn 5W-50 и още не мога да кажа /след 2500 км/ доволен или недоволен, а надали и някога ще мога... може би когато се отвори двигателят след 150 хил.км.ако карам все с него примерно, но едва ли. Лятото бях с MOTUL 6100 10W/40, но също не мога да кажа това.Естествено, че говорим за някакъв разумен ареал,спот,клъстер от масла известни на пазара, а не за Диона-супер или М-10D..разбираме се нали?Всичко това го пиша за да спестим ЗАБЛУДИТЕ на хората, а и от там някой лев.Всички масла /не говорим за ментетата/ които са на пазара са с еднакви качества в класификационната си група, останалото е маркетингови трикове.Пример: маслата за един и същия двигател на Пежо/Ситроен, при който Пежо препоръчва ESSO, Ситроен TOTAL! Ако вече си забелязал, че "генералният" представител на Фиат/Ланча за България - Ауто Италия не препоръва SELENIA а CASTROL. :D Желая ти успех!
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
          X