Здравейте! Преди няколко дни ми се случи нещо на пътя - както си карах с над половин резервоар пълен изведнъж забелязах, че стрелката е наполовина, а след това светна и лампатаза горивото. С последни капки дизел успях да се добера до едно село и установих, че цялата кола отзад е мазна с нафта, а отпред където спрях се образуваше локвичка точно под двигателя. Първоначално помислих че изпуска от някой маркуч, но в последствие проблема се оказа много елементарен. Преди около седмица бях ходил да ми сменят горна и долна помпа на съединителя в един сервиз. Явно, за да имат достъп са разхлабили горивния филтър и той не е бил стегнат. От там през цялото време е изтичало горивото. След затягането му успях да се прибера до вкъщи и на следващия ден трябваше да се спрявя с миризмата на нафта, която се усещаше от около 3 метра. За целта използвах водоструйка и един препарат, които свършиха идеална работа и колата блесна.Така днес се качих в колата и пуснах климатика, но вместо свеж въздух усетих един аромат, който оприличих на засъхнал този препарат. Филтъра на купето ми е чисто нов, сменян преди около месец. Днес го свалих и нямаше почти никакви следи от употребата му и не мирише от него. Когато пръсках с препарата отмих доста добре сапунката, но ми се струва, че е възможно да е влязла някъде, за да усещам миризмата.Може ли да ми дадете някакъв съвет какво да направя за да махна този аромат и отново да си ми е свеж въздуха?Между другото колата е Fiat Punto 1.9 JTD.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изтичане на нафта и аромат в купето
Collapse
X
-
Филтъра помага, ама не чак толкова :/Смрадовете си се усещат.Вземи пак водоструйката и пръскай здраво под чистачките. От там влиза въздуха за парното в купето."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Филтъра помага, ама не чак толкова :/Смрадовете си се усещат.Вземи пак водоструйката и пръскай здраво под чистачките. От там влиза въздуха за парното в купето.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар