Здравейте на всички. Снощи както си карах колата и изведнъж изгуби мощност, започна да се чува тракащ звук от двигателя и започна да придърпва и да гасне... Никакви лампи не са ми светвали. Колата прави проблема и на метан и на бензин. Смених свещите с други - същата работа. Смених кабелите с нови - никаква промяна. Като дизел трака, а отделно ако се вдигнат оборотите към 2000-3000 се чува и силен дрънчащ звук като от ламарина... Маслото е на максимума и е на 5000км - течове по мотора няма. Двигателя въобще не звучи нормално, а по дебело някакси, сякаш нещо по гърнето е откачено знам ли, но не съм я карал на канал да гледам... Отделно като дръпна дросела и се чуди няколко секунди да вдигне ли обороти или не, след което ги вдига но няма мощност. Оборотите на празен ход не играят,а си стоят на 800. Ето и видео за да чуете въпросното тракане и дрънчене https://www.youtube.com/watch?v=nJ1C...ature=youtu.beИдеи???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава 1.6 16в проблем с двигателя...
Collapse
X
-
ivel написа:направо си пред затягане,както се вижда от клипаFiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан
Коментар
-
Всяка кола, взета 2ра ръка има проблеми и чести ремонти, все пак е стара. На моята Мареа, ако сметна ремонтите, ще надхвърлят цената на колата. Но от като съм вкарал пари, в тези ремонти, съм доволен от колата. Въпросът е харесваш ли си колата и би ли я карал с кеф, ако вкараш пари за ремонт на мотора.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Всяка кола, взета 2ра ръка има проблеми и чести ремонти, все пак е стара. На моята Мареа, ако сметна ремонтите, ще надхвърлят цената на колата. Но от като съм вкарал пари, в тези ремонти, съм доволен от колата. Въпросът е харесваш ли си колата и би ли я карал с кеф, ако вкараш пари за ремонт на мотора.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:Преди два месеца"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
След сваляне на картер ще лъсне истината и евентуално сумата за ремонт, преди това няма как да знаеш колко ще ти струва.Ако минеш без поражения на колянов вал, демек малкия дявол ще дадеш пари само за лагери, което няма да е много скъпо, но ако се наложи шлайф на вала сумата ще набъбне.Първо разглобявай, после смятай, ако не ти е рентабилно я меташ на части и взимаш пак кола втора злоупотреба и стискаш палци след 5000км пак да не изтропаш , варианта да си ремонтираш твойта за мен е по добър, защото като вземеш друга пак няма да знаеш какво е вътре в мотора. НАЙ ВАЖНОТО - не пали повече колата, с въже и в сервизаpunto HGT
Коментар
-
новини!!!
Колеги има развитие по въпроса - Ангренажният ремък е бил прескочил 2 зъба в следствие на което са се появили въпросните проблеми. Като цяло кутията за ремъка ми беше счупена и така си карах с идеята, че ако е имало нещо да става то вече ще е станало, но ето че майстора е намерил отчупени парчета от самата кутия вътре в нея и МОЖЕ БИ от тях е станала белята - няма как да се знае със сигурност, но тя е главният заподозрян. След зацепване на ремъка мотора работи нормално - показва го и направената днес компресия - В НОРМА Е! Така че двигателя няма да се отваря. Днес си намерих и кутия за ремъка от колега от форума, след като старата е за кофата!!! Утре следва и диагностика, че нещо играели оборотите, но за тях съм почти 100% сигурен, че е от свещите, които смених в последния момент (бош от най-големите боклуци, но нямах други) в отчаяни опити да заработи нормално мотора и ги завих колкото да не паднат :Д Та така - общо взето малкия дявол се оказа май - тоя двигател 1.6 16в верно е корав, но да не дърпам сега дявола за опашката... Следват смяна на свещи, масло, течности, накладки и гуми, след което махам метана и слагам газова с 2 кихалки (че няма пари за инжекцион...) и колата ще хвърчи надявам се отново на пътя. Мерси на всички за отзивите!!!Fiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан
Коментар
-
Съжалявам ,че вдигам толкова стара тема (3 месеца) , но да кажа и аз от опит със същия двигател (метални колектори) . Същия звук от мотора само от хлабав ремък , без да е прескочил. И то ми го направи след 1000км от пълно обслужване. Откарах я на пишман майстора , той я гледаше като мечка и се чуди какво става. Вика в главата нещо тропа , не знам. Теглих му една майна и я откарах на свестен човек , който си разбира от работата и не го мързи. Само я чу и каза ,че е хлабав ремъка. Свали всичко , сложи наново ролките и ремъка , зацепи го както трябва и най-важното стегна обтяжната ролка като хората. Мотора почна да работи като часовник и вече 5000км. нямам проблем с него.Fiat Bravo 1.6 16V - 98'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар