Здравейте! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 1. Гуменото покритие на дръжките на вратите на моето Браво са доста изгорели от слънцето Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 , нацепени и се лющи гумата от тях. Сещате се за какво говоря, защото и по други Браво/Брава съм виждал подобен проблем. Казаха ми, че нови стрували по 80 лв, че и по-вече Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 . Знае ли някой къде мога да си намеря а старо запазени и как да ги сменя? Има ли някоя по-специалня тактика при смяната и трябват ли някакви специални инструменти?2. Свалянето и/или вдигането на ел. стъклата (особено от дясната врата) става бавно и се чува как се измъчват електродвигателчетата Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 . На какво се дължи това и трябва ли да се направи някакво почистване на електродвигателите и/или на механизма.3. Забелязах, че в основата на задната чистачка има две дюзички, които приличат на тези отпред, които пръскат водата за почистването на задното стъкло. Може ли да се свържат тези задните дюзи към предните, че да се почиства и задното стъкло? При дълъг то път много се зацапва и е неприятно. Като пръсне малко дъждец и става на кал Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 .Какво мислите по тези въпроси? Някой сблъсквал ли се е и ще даде ли някакъв съвет?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дръжки на вратите, стъклата, задна чистачка
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
здравей, по 3-ти въпрос- защо искаш да се връзва за предните: пръскането отзад става като натиснеш ръчката надолу (към таблото), задръж по-дълго защото ако не ти работи клапанчето водата се връща към казанчето, пиши ако не работи да го оправяме някак, не го разбирам това с връзването !!!FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
-
Re: Дръжки на вратите, стъклата, задна чистачка
Humppa написа:Здравейте! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 1. Гуменото покритие на дръжките на вратите на моето Браво са доста изгорели от слънцето Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 , нацепени и се лющи гумата от тях. Сещате се за какво говоря, защото и по други Браво/Брава съм виждал подобен проблем. Казаха ми, че нови стрували по 80 лв, че и по-вече Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 . Знае ли някой къде мога да си намеря а старо запазени и как да ги сменя? Има ли някоя по-специалня тактика при смяната и трябват ли някакви специални инструменти?Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
-
Humppa, относно първия въпрос виж тук:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E2%F0%E0%F2%E8http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E2%F0%E0%F2%E8FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
valataat написа:Humppa написа:Здравейте! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 1. Гуменото покритие на дръжките на вратите на моето Браво са доста изгорели от слънцето Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 , нацепени и се лющи гумата от тях. Сещате се за какво говоря, защото и по други Браво/Брава съм виждал подобен проблем. Казаха ми, че нови стрували по 80 лв, че и по-вече Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 . Знае ли някой къде мога да си намеря а старо запазени и как да ги сменя? Има ли някоя по-специалня тактика при смяната и трябват ли някакви специални инструменти?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Humppa
Благодаря, Nino!Като се върне утре брат ми от Франция ще го накарам да провери, защото аз не съм в Сф. Двамата ще успеем да ги монтираме. Ще му кажа да вземе за Мареа! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
Коментар
-
mariobg
-
lulinsquad написа:къде е тоя магазин T&N car?Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
Humppa написа:Здравейте! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 2. Свалянето и/или вдигането на ел. стъклата (особено от дясната врата) става бавно и се чува как се измъчват електродвигателчетата Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 . На какво се дължи това и трябва ли да се направи някакво почистване на електродвигателите и/или на механизма.Благодаря!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:Humppa написа:Здравейте! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 2. Свалянето и/или вдигането на ел. стъклата (особено от дясната врата) става бавно и се чува как се измъчват електродвигателчетата Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 . На какво се дължи това и трябва ли да се направи някакво почистване на електродвигателите и/или на механизма.Благодаря!FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx
Коментар
-
Re
Аз си смених дясната дръжка наскоро, но беше голяма играчка - има много разглобяване. Дръжката беше 29лв. в Александър Ауто.И аз имам същия проблем с дясното стъкло - много бавно се сваля и вдига. С тая силиконова смазка дали ще се оправи?Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter
Коментар
-
Това стържене е чест проблем, спрея ще свърши работа.За дръжките - нови е решението. За втора употреба най-вероятно няма да намериш здрави. Втора ръка ако ще се търсят трябва да са от Мареа и то тези който са боядисани в цвета на купето. Те не горят. Дръжките ги има и в магазина на Стамболийски и Одрин. Цената мисля че беше 30лв.
Коментар
-
Мотора движи един гъвкав винт,намиращ се в процепена тръба.Този винт вдига и сваля прозореца.Най-добре е да свалиш целия този механизъм заедно с двигателя,да промиеш гъвкавия винт в тръбата с бензин и да я напълниш с нова грес,защото именно там се събира мръсотия,старата грес запича и от това прозореца трудно се движи.След тази операция свалянето и вдигането е плавно и безшумно.Успех!Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар