Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелката за температурата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стрелката за температурата

Става въпрос за Темпра 1,6 75 газ/бензин. Сутринта забелязах че стрелката за температурата леко играе все едно е икономайзер. Дам газ качва се до към 90 и малко после спада до към 70 примерно. Перката си се включва. Забелязах също че при стрелка под 90 градуса перката работи. Извадих буксата от датчика той нали е долу на радиатора малко над маркуча - пак отчита температурата не пада до 0. Дали въпросния датчик е за смяна или къде е проблемът
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Re: Стрелката за температурата

Fiat 127 написа:
    Става въпрос за Темпра 1,6 75 газ/бензин. Сутринта забелязах че стрелката за температурата леко играе все едно е икономайзер. Дам газ качва се до към 90 и малко после спада до към 70 примерно. Перката си се включва. Забелязах също че при стрелка под 90 градуса перката работи. Извадих буксата от датчика той нали е долу на радиатора малко над маркуча - пак отчита температурата не пада до 0. Дали въпросния датчик е за смяна или къде е проблемът
    Това на радиатора е датчика, който управлява включването на перката за охлажане... а датчика който ти отчита и ти показва температурата в купето е на двигателя.Възможно и да е датчика, а може и да е лоша маса...
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
      Fiat 127 написа:
      Това на радиатора е датчика, който управлява включването на перката за охлажане... а датчика който ти отчита и ти показва температурата в купето е на двигателя.Възможно и да е датчика, а може и да е лоша маса...
      Мерси за отговора. Сега отивам с шкурката да почистя щото после имам да се возя. Ако пак има проблем ще сменя датчика. Предполагам няма да е повече от 20 лева и мисля сам да го сменя
      Совалката средно на LPG

Коментар

Fiat 127 написа:
        Мерси за отговора. Сега отивам с шкурката да почистя щото после имам да се возя. Ако пак има проблем ще сменя датчика. Предполагам няма да е повече от 20 лева и мисля сам да го сменя
        и при мен показанието играеше така поизчистих клемата на датчика и се оправи
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
          Fiat 127 написа:
          и при мен показанието играеше така поизчистих клемата на датчика и се оправи
          Оправи се при мен с почистване.... Мерси за отговорите
          Совалката средно на LPG

Коментар

Working...
          X