Колеги, мисля да си взема петички за валовете, че след последния ремонт, не съм сигурен че е зацепен мотора, както трябва. Набелязал съм тези: http://www.zimber.bg/cat-avto-instru...e-kleshti.html .Да ми кажете, реално тези ли са за моят мотор и как се действа с тя, по принцип има представа, но всяка информация е добре дошла.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зацепване на ангренаж 1.8 16v
Collapse
X
-
Да, това са точните пети. Моя двигател го зацепват с такива. А иначе ето едно клипче, в което обясняват много точно каква е процедурата по зацепването на ангренажния ремък за 1.8 VFD (малко е на португалски, но се разбира за какво иде реч.) https://www.youtube.com/watch?v=ffFSFKBOpA01995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
-
Ами разхода ми се вдигна, колата не върви като преди, знам че като е на метан е умряла, но усещам разлика във вървежа. И при минимални обороти 800-850, като чели се чува едно неравномерно чаткане, от валовете, не е подреден звука като по-часовник. А и самия звук на мотора стана по-постен, преди беше дрезгав.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
С часовника намираш ГМТ на първи цилиндър, фиксираш валовете както е написал колегата, редиш ремъка и после го обтягаш. Ако не си сигурен точно как се обтяга от сервизната докумнтация можеш да видиш снимка как става.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Ако нямаш шчасовник можед а ползваш и отверка в пъви цилиндърFiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Веднъж гледах по NG как се сменя ангренаж без никакви инструменти. Е, един нож само ползваха. Както си е стария ремък, сцепиха го на 2, изрязаха външната половина ( тая към калника) за да падне и на нейно място прибутаха да застъпи новия ремък, изрязаха и вътрешната половина и я махнаха, като прибутаха новия ремък да си застъпи по цялата ширина на зъбните колела.Нещо такова :Стъпка 1| || || | | || |Стъпка 2| || || || | | || || || |Стъпка 3| || || | | || |Легенда :Червен - стар ремъкЗелен - нов ремък
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар