Здравейте. Откакто съм купил колата го има на дисплея. Лампите на таблото не светят, мисля че са извадени нарочно. Първоначално при контакт и палене чека минава и е ОК. Няколко секунди обаче се появява Airbag failure, stop engine. Въпросът ми е дали е възможно при тази ситуация еърбега да се задейства без удар-би било доста тъпо, да не кажа опасно. Бях на диагностика, но компютъра даде ОК след изчистване на алармата. На дисплея обаче остана-дали не е само заради лампите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Airbag failure"-притеснително ли е?- в случая не
Collapse
X
-
Ама контролната лампа за Ербега въобще ли не свети и при начално подаване на контакт.Ако е изгоряла примерно, може и от това да ти прави мизерийка.Смени крушчицата и провери тогава какво прави.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Не свети при контакт. Те всъщност са три лампи на стилото преден, страничен...- и трите не светят, което ме кара да си мисля, че са извадени нарочно. А може би има по-генерален проблем с еърбеците-например управлението им и затова да са изгаснали. Въпросът е да не се задейства балона от нищо. Не съм отварял таблото още ама си мисля, че ще е доста трудно...Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Не свети при контакт. Те всъщност са три лампи на стилото преден, страничен...- и трите не светят, което ме кара да си мисля, че са извадени нарочно. А може би има по-генерален проблем с еърбеците-например управлението им и затова да са изгаснали. Въпросът е да не се задейства балона от нищо. Не съм отварял таблото още ама си мисля, че ще е доста трудно...Истината е някъде там!
Коментар
-
И аз мисля като stilo. Типичен джамбазки номер.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Stilo написа:Приятелю, след като ти дава грешката - най-вероятно след като се наложи (недай си боже) еърбега няма да се отвори.колата определено е имала удар и не е сменена магистралата на еърбезите (струва някъде 400 лева)- затова така.Ако ти е "втора ръка" колата - най-вероятно това е проблема.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
panesoft написа:Няма нищо притеснително колега скоро и аз имах същия проблем,а той е съвсем малък.Това ти е датчика на твоята или до теб предна седалка на еърбега точно под задника ти)Ако искаш ми звъни да ти обясня по добре,че да не те прецакат някъде.0888249111-ПавелFiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Така. Пускам го само за да приключа и да дам инфо за КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ при мен и начина за решаването му.В събота завлякох колата на диагностика при Бобо. Пича изкара впечатляващ examiner. При диагностиката се появиха две грешки:1. Лош контакт на кабелите за страничния еърбег на пасажера.2. Липса на контакт с контролните лампи на таблото!Бях проверявал конекторите под пасажерската седалка и ми направи впечатление, че единия се затваря и отваря много леко. Бобо го поразкикери малко и проблема изчезна от дисплея на examiner-а. Както споменах по-горе, този случай е подробно разгледан тук: http://www.fiatforum.com/stilo-guide...оследва убийствена процедура по разглобяване на таблото. Съжалявам, че не носих фотоапарата да я документирам. Общо взето, както при всичко останало първия път е най-труден. Та след отваряне на таблото се установи, че представлява платка с два чипа и много светодиоди (контролни лампи). Всичко е smd монтаж. Юнаците са изкормили светодиодите от платката направо с отвертката, дори не са си направили труда да ги разпоят! Е, след поставяне на два диода всичко си светна и се оправи. Втората грешка си изчезна сама.Това обаче е грандиозна простотия-заради един лош контакт дето се оправя с поглед, тия идиоти са разглобили цялото табло, изкъртили са светодиодите, разкачили са звуковата сигнализация в купето (дето не знам къде е че да я закача) и са ,,разрешили проблемаFiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Здравейте колеги, Само искам да отбележа, че и аз имах същата грешка, която се появи и не искаше да изчезне доста дълго време.. Докато не прочетох темата и линка , който колегата е пуснал - при мен нещата се оправиха и грешката изчезна - тоест метода работи :D. Това се случи днес де, така че ще видя колко време ще работи - надявам се доста. Радвам се, че има такива хора - то за това е и форума де...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар