Здравейте! Става въпрос за Fiat Punto 1.9 JTD 80к.с. 2001г.Преди месец за първи път ми се случи да не ми влизат скоростите - при натиснат съединител до долу, скоростния лост не иска да влезе на желаната (или коя да е) скорост или влиза с голяма мъка. Направи ми впечатление, че това се беше случило в доста топъл ден и след доста продължително каране из града - беше доста загряла.1 месец не ми беше правила никакви проблеми и днес отново цял ден едвам вкарвам скоростите, задната хърка и не ще да влиза, а дори като влезе след това не мога да я изкарам - трябва да изключа двигателя, за да мога да си мина пак на първа..(когато колата е изключена скоростите влизат)Знам, че най-вероятно ще ми кажете за "нов съединител си", но (изчетох повечето теми с подобрен проблем) днес ходих в един сервиз и ми казаха "първо задължително се сменят горна и долна помпа на съединителя, а след това ако продължи да прави проблеми и самият съединител".И най-странното е, че в този момент може да ми направи проблема и след минута пак скоростите си влизат супер мазно. Т.е. оправя се от самосебе си. Лично според мен се случва само когато колата е загряла по-продължително време. В сервиза даже без да ги питам споменаха, че когато е загряла е възможно да има проблем с някакви гумички на помпите.Та искам да се посъветвам с вас, защото не искам да сменям излишно части без да има ефект.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростите спряха да влизат при Fiat Punto 1.9 JTD
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар