Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропа предницата на Типото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропа предницата на Типото

Сменил съм носачи и външно каре но пак тропа и в завой се чува "ТУП-ТУП" все едно че е каре.Порових се из форума и по колата и установих че като разклатя спирания апарат той тропа, та въпроса ми е как му се сменят втулките и според вас дали това е проблема.
    Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Тоя звук "ТУП-ТУП" не е от сп. апарати, при тях се чува едно ромболене (все едно се разхождат накладките - звука наподобява торба с орехи като я разклатиш ) .Може временно да натъпчеш втулките с силикон, уплътнява доста добре, може и гъста грес!По отношение на "ТУП-ТУП" погледни предния мост има 2 издадъка в 2та края, които отиват нагоре и се хващат към лонжерите (гредите) с едни големи масивни болтове. Ако някой болт е скъсан или липсва се чува подобен звук, понеже моста леко се посуква и се "намества". Сега предполагам веднага ще се намери някой да каже, че ТИПО няма преден мост Има и представлява една голяма шина, която е хваната за пода и лонжерите. На него пък е хванато всичко останало. Със сигурност не са карета(звука наподобява картечница) и носачи (щом си ги сменял). Възможно е новите носачи да са поставени неправилно, но е малко вероятно. Може също така да са биелетки (ако се чува при спиране), понеже тогава се натоварва носача в надлъжно направление и стабилизиращата щанга поема силата през биалетката.

Коментар

Забравих да спомена че скоро смених и накладките, но в събота я качвам на канала за обстоен преглед.Ако някой все пак може да ми каже как се сменят втулките на спирачните апарати ще съм му много благодарен, защото мисля да ги сменя даже и да не е в тях проблема.
      Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Ама как ще сменяш втулки-няма откъде да се купят. По-добре, ако се съмняваш в спирачни апарати се вземи два втора ръка от италянеца-евтини са.
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
          Ама как ще сменяш втулки-няма откъде да се купят. По-добре, ако се съмняваш в спирачни апарати се вземи два втора ръка от италянеца-евтини са.
          В смисъл не се продават отделно или просто не могат да се намерят
          Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

ами не съм чувал да се провават отделно-само целия спирачен апарат.
            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

продават се, Хит-ко има, може да са свършили, но по принцип се продават като част
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Втулките на моето Типо - 1.8 16 клапана са едно към едно с такива от Лада самара - предни апарати. Продават се във всеки магазин за лада като ремонтен комплект - втулки + водачи + маншон - 5-6лева бяха Избиването е трудно ако нямаш инструменти, при мен се оказа невъзможно и смених само водачите, но и от това се оправиха нещата. Новите водачи са по-"дебели" и нямат луфт

Коментар

maiden написа:
                  Втулките на моето Типо - 1.8 16 клапана са едно към едно с такива от Лада самара - предни апарати. Продават се във всеки магазин за лада като ремонтен комплект - втулки + водачи + маншон - 5-6лева бяха Избиването е трудно ако нямаш инструменти, при мен се оказа невъзможно и смених само водачите, но и от това се оправиха нещата. Новите водачи са по-"дебели" и нямат луфт
                  Ще се опитам да намеря от самара и да ги пробвам, дано се оправи от това че иначе не знам какво ще правя.
                  Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

"ТУП-ТУП" все едно че е каре
                    Колега, туп-туп вика шарнира, а карето вика "ррррррррр". Уточни се.
                    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Наскоро смених шарнир. Точно "туп-туп" се чуваше преди да го сменя, даже се бях заблудил - толкова отчетливо се чуваше тупането, че си мислех, че гърнето се удря в дъното на колата.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако се чува "туп-туп",когато въртиш волана при спряла кола,може да ти е заминала рейката.

Коментар

Working...
                        X