Сменил съм носачи и външно каре но пак тропа и в завой се чува "ТУП-ТУП" все едно че е каре.Порових се из форума и по колата и установих че като разклатя спирания апарат той тропа, та въпроса ми е как му се сменят втулките и според вас дали това е проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропа предницата на Типото
Collapse
X
-
Тоя звук "ТУП-ТУП" не е от сп. апарати, при тях се чува едно ромболене (все едно се разхождат накладките - звука наподобява торба с орехи като я разклатиш ) .Може временно да натъпчеш втулките с силикон, уплътнява доста добре, може и гъста грес!По отношение на "ТУП-ТУП" погледни предния мост има 2 издадъка в 2та края, които отиват нагоре и се хващат към лонжерите (гредите) с едни големи масивни болтове. Ако някой болт е скъсан или липсва се чува подобен звук, понеже моста леко се посуква и се "намества". Сега предполагам веднага ще се намери някой да каже, че ТИПО няма преден мост Има и представлява една голяма шина, която е хваната за пода и лонжерите. На него пък е хванато всичко останало. Със сигурност не са карета(звука наподобява картечница) и носачи (щом си ги сменял). Възможно е новите носачи да са поставени неправилно, но е малко вероятно. Може също така да са биелетки (ако се чува при спиране), понеже тогава се натоварва носача в надлъжно направление и стабилизиращата щанга поема силата през биалетката.
-
продават се, Хит-ко има, може да са свършили, но по принцип се продават като частСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Втулките на моето Типо - 1.8 16 клапана са едно към едно с такива от Лада самара - предни апарати. Продават се във всеки магазин за лада като ремонтен комплект - втулки + водачи + маншон - 5-6лева бяха Избиването е трудно ако нямаш инструменти, при мен се оказа невъзможно и смених само водачите, но и от това се оправиха нещата. Новите водачи са по-"дебели" и нямат луфт
Коментар
-
maiden написа:Втулките на моето Типо - 1.8 16 клапана са едно към едно с такива от Лада самара - предни апарати. Продават се във всеки магазин за лада като ремонтен комплект - втулки + водачи + маншон - 5-6лева бяха Избиването е трудно ако нямаш инструменти, при мен се оказа невъзможно и смених само водачите, но и от това се оправиха нещата. Новите водачи са по-"дебели" и нямат луфтStilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар