Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло около предна ляво гума marea

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ma®tin написа:
    gamma, когато вчера отидох, да ми върнат липсващият болт, който държи вътрешното каре за скоростната кутия (от три, болта, които го държат, те бяха сложили само 2) ми казаха, че тази планка била напълно ненужна и нищо не държала, даже направили опит да я махнат, но в горната си част, има една чупка, която се държи от два по-малки болта и единия от тях не са успели да го развъртят и са я оставили да си виси, полуразглобена. Останах изумен. Щом е сложена там, със сигурност има някаква нужда от нея.
    Баси майсторите...Болтовете на карето са бял кахър. Те държат само алуминиевата част, на която се нахлузва маншона. Обаче въпросната планка, колкото и невзрачно да изглежда, предодвратява надлъжното усукване. Без нея усилието поемат болтовете, които свързват скоростната кутия с двигателя. Верно, че може и да не стане проблем, но са я сложили хора, много по-умни от гаражни майстори.Скоро сменях скоростна кутия, прясно ми е, а и имах възможност да разгледам. Намери сервиз, в който да го оправят!
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    Коментар


      #17
      Благодаря колега, Захарна Фабрика, не ми е проблем, стига майсторите да си вършат качествено работата. за сега да чукна на дърво, проблеми нямам. То не остана нищо за сменяване (освен мотора, скоростната кутия и стартера почти всичко съм сменил) - дискове, накладки, носачи, радиатори, бобини, свещи, кабели, водна помпа, изпарител, генерация, термостат, спирачна помпа, съединител, ангренажен ремък...По добре да не ги изброявам, че ако ги сметна, сумата ще бъде достатъчна да си купя две нови мареи :D

      Коментар

      Working...
      X