Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полиране на авто стъкла.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Полиране на авто стъкла.

Въпросът дали могат да се полират автомобилните стъкла е много спорен и досега не съм чел за сполучлив опит. Да ама вижте каква статийка открих из интернета: Полиране на стъкла Значи е напълно възможно и хората си го правят.Остава въпросът откъде да се намери такава паста (или с каква паста може да се замени), защото предното стъкло ми е покрито с много фина мрежа от драскотинки, които вечер ми стъжняват живота от насрещните светлини.Идеи?
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Re: Полиране на авто стъкла.

johnfound написа:
    Въпросът дали могат да се полират автомобилните стъкла е много спорен и досега не съм чел за сполучлив опит. Да ама вижте каква статийка открих из интернета: Полиране на стъкла Значи е напълно възможно и хората си го правят.Остава въпросът откъде да се намери такава паста (или с каква паста може да се замени), защото предното стъкло ми е покрито с много фина мрежа от драскотинки, които вечер ми стъжняват живота от насрещните светлини.Идеи?
    И мене доста ме вълнува тази тема!!!!!!
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Колеги, зачетохте ли внимателно какво пише:
      Note: This system can not remove deep pits and scratches in glass. Do not use on Lexan, Plexiglas or clear plastics.
      Хората си казват че за драскотини и ямички не става. Аз много пъти съм мислил на тази тема, пробвал съм и разни пасти - наистина това което се получава е заглаждане на НЕнадрасканата повърхност - т.е. почиства се както пишат хората. Може би има някакви провесионални начини ама си мисля че ще включва система от пасти - от доста едра към все по ситна и някаква специално основа - няма да е просто дунапренче.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

И аз се вълнувам от това, че чистачките ми разказаха играта на стъклото. Ама така ще е като нямаше време да търся други и си купих пера от 3 лева
        Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
        Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
        Совалката средно на LPG
        Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Yavor написа:
          Колеги, зачетохте ли внимателно какво пише:
          Note: This system can not remove deep pits and scratches in glass. Do not use on Lexan, Plexiglas or clear plastics.
          Хората си казват че за драскотини и ямички не става. Аз много пъти съм мислил на тази тема, пробвал съм и разни пасти - наистина това което се получава е заглаждане на НЕнадрасканата повърхност - т.е. почиства се както пишат хората. Може би има някакви провесионални начини ама си мисля че ще включва система от пасти - от доста едра към все по ситна и някаква специално основа - няма да е просто дунапренче.
          Аз също го прочетох това. Но в моя случай специално, драскотините са микроскопични. Не се забелязва с просто око, а само вечер, когато започнат да разсейват светлината на фаровете и уличните лампи (появяват се гадни ореоли около всеки светлинен източник). А иначе, то е ясно че дълбоки, видими драскотини и вдлъбнатини е почти невъзможно да се отстранят.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
          X