Здравейте на всички. Искам да попитам, някой имал ли е проблем с датчика на ъгъла на волана. Когато съм изправил гумите и волана на компютъра показва 360 градуса, а когато завъртя волана 360 градуса на дясно и гумите се изкривят надясно на компютъра показва 0 градуса. В момента съм отворил кората зад волана, дайте ми съвет как да го рестартирам този датчик. Прочетох, че е възможно, ако откача датчика, дам на контакт, след това махна от контакт. Изчиствам новите грешки, закачам отново и е калибриран на 0. Преди това изправям волана и гумите направо. Дайте съвети, ще съм ви благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Гранде Пунто 2005 - Датчик за ъгъла на волана
Collapse
X
-
Тук при колегите от Lancia форум намерих тема - http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...ентарът, който ми направи впечатление е следния:Юли, искам да я вържете пак и ми кажи като са на право гумите колко грасуса пише във ФЕС. След като се увериш че не е около 0-та а нещо от рода на 360 ще ти кажа какво да правиш. Проблема е че не знам защо така се получва, но моята показваше 360 градуса, при мен проблема обаче идваше при завиване надясно. Ако е като при мен, ще се учудиш какво ще те накарам да направиш. Разглобяваш долната конзола под волана, малко изчанчено се вади, изключваш кабела на аср-а, даваш на контакт (регистира грешка). Махаш контакт и включваш буксата. След това триете грешката и ще се учудиш, че вече показва 0 градуса, ако е наложително направете калибрация, има я във фес.Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.
Коментар
-
Никъде не мога да намеря да се продава отделно само той освен от чужбина. Потърсих в 3 магазина за части и по принцип го били продавали само с цялата колона зад волана за 900 лева. Тази вечер ще пробвам този трик с нулирането, дано се получи. Поздрави.Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.
Коментар
-
За информация на колеги, които някой ден ще четат тази тема, искам да кажа, че пробвах да го анулирам, но не успях. Проблема продължава и клони към търсене на нов сензор. Разбира се такъв в БГ не се продавал само сам, а с цялата колона за 900 лв. Ако някой слънчев ден успея да го поправя и да спре да ми свети ASR лампата, ще пиша тук как съм го направил. Поздрави.Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.
Коментар
-
BO написа:Пробвай в момента, когато показва 360 градуса, а гумите са ти точно направо, да откачиш акумулатора.Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Най много да се е протрили пистите и за това да ти дава тази грешка втора употреба няма ли преди съм взимал за 300-350 лв комплект Нали ти пратих сайт там нали има и може да ти пратят само него .Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.
Коментар
-
Колега аз имам пунто MK3 2004г. с подобен проблем само че при мен от време на време одървя волана и светва грешката ! При диагностика проблема излиза именно в датчика за ъгъла на волата или Torque Sensor 1005 1006 грешка .. Както те посъветва kluchar най-вероятно пистите са се износили и трябва да го смениш. Незнам как седи въпросът за гранде пунто , но виж си каква шлаухка т.е какъв цвят шлаухка ти отива от този датчик към компютъра на електроусилвателя и търси същият ! Втора употреба освен цял комплкет датчик трудно ще намериш дане кажа никак ! Преди около месец проверих в INTERCARS , наличен беше само датчик и то в Полша , Чехия и Австрия. Цената не бе никак приятна нещо от сорта на около 200лв - 220лв само за датчика . Чудих се чудих се дали да го сменям , но за сега я карам още така от време на време само ми присветва . Има вариант на диагностика са калибрация , но при теб отклонението е доста голямо . Това мога да споделя като виждане аз
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар