Здравейте на всички. Карам фиат брава 1.6 103 коня и преди няколко дни ми подариха джанти 15ки на борбет и гуми Goodyear за тях с размер 195 55. Като цяло паснаха, но понеже колата преди време явно е удряна и бронята е леко кривната (влиза малко по-навътре от колкото трябва) при возене на човек до мен само дясната предна гума опира в подкалника при по-големи неравности по пътя/дупки... Интересното е че само тя опира - при другите гуми няма проблем уж или поне не съм чул опиране... Един приятел ме посъветва да се измести бронята, понеже си личи как е леко по навътре от колкото трябва, но ми каза, че може и да се наложи да си сменя пружините. Питанията ми към вас са следните:1. Някой карал ли е брава с точно този размер гуми 195 55 и ако да - пасват ли или са големи и от там идва проблема?2. С изместването на бронята ще стане ли работата или наистина трябва да се замисля за нови пружини и какви бихте ми препоръчали?Като цяло возията стана още по-дървена и сега това опиране направо ми съсипва нервите и сериозно се замислям да си сложа старите гуми с ръждясалите джанти пък новите знам ли...То човек да реши да направи нещо хубаво по тая кола и веднага ще искочи проблем :/ Иначе ето снимка на колата:https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...dd3bdb0d34a426
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем след слагане на нови джанти и гуми...
Collapse
X
-
Проблемът не е в гумите. 195/55/15 си е в допустимите за Брава 1.6 16V. Възможно е приблемът да е в ЕТ на джантата или както предполагаш криво поставена броня. Намести си бронята, не е трудно. Бърка се отдолу и там я държат едни винтове, които при теб може и някои да липсват или да са завити на неправилно място. Провери за счупена пружина. Ама много готини джанти!
Коментар
-
Re: Проблем след слагане на нови джанти и гуми...
mehanoveca написа:иначе максимума за колата е 195/50/15 или 185/55.15Nuova Croma - so far...so good
Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
Fiat BRAVA JTD - ex love
Коментар
-
Re: Проблем след слагане на нови джанти и гуми...
nikolay zhelev написа:Проблема на колега най-вероятно е свързан с изместването на бронята, подкалника, вероятно и самия калник.Fiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар