Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след слагане на нови джанти и гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем след слагане на нови джанти и гуми...

Здравейте на всички. Карам фиат брава 1.6 103 коня и преди няколко дни ми подариха джанти 15ки на борбет и гуми Goodyear за тях с размер 195 55. Като цяло паснаха, но понеже колата преди време явно е удряна и бронята е леко кривната (влиза малко по-навътре от колкото трябва) при возене на човек до мен само дясната предна гума опира в подкалника при по-големи неравности по пътя/дупки... Интересното е че само тя опира - при другите гуми няма проблем уж или поне не съм чул опиране... Един приятел ме посъветва да се измести бронята, понеже си личи как е леко по навътре от колкото трябва, но ми каза, че може и да се наложи да си сменя пружините. Питанията ми към вас са следните:1. Някой карал ли е брава с точно този размер гуми 195 55 и ако да - пасват ли или са големи и от там идва проблема?2. С изместването на бронята ще стане ли работата или наистина трябва да се замисля за нови пружини и какви бихте ми препоръчали?Като цяло возията стана още по-дървена и сега това опиране направо ми съсипва нервите и сериозно се замислям да си сложа старите гуми с ръждясалите джанти пък новите знам ли...То човек да реши да направи нещо хубаво по тая кола и веднага ще искочи проблем :/ Иначе ето снимка на колата:https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...dd3bdb0d34a426
    Fiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан

Re: Проблем след слагане на нови джанти и гуми...

наи -лесно е да оправиш бронята и да пробваш иначе максимума за колата е 195/50/15 или 185/55.15 но едва ли е проблем че си с 195/55 може би джантите излизат доста навън оригиналната джанта е ет35 ако добре си спомням

Коментар

Проблемът не е в гумите. 195/55/15 си е в допустимите за Брава 1.6 16V. Възможно е приблемът да е в ЕТ на джантата или както предполагаш криво поставена броня. Намести си бронята, не е трудно. Бърка се отдолу и там я държат едни винтове, които при теб може и някои да липсват или да са завити на неправилно място. Провери за счупена пружина. Ама много готини джанти!
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

mehanoveca написа:
        иначе максимума за колата е 195/50/15 или 185/55.15
        това не е така! 195/55/15 влизат бепроблемно, както и 185/65/15. Условието е, колата да е в изправност (броните да са на мястото си, амортисьори и пружини да са в добро състояние). Проблема на колега най-вероятно е свързан с изместването на бронята, подкалника, вероятно и самия калник.
        Nuova Croma - so far...so good
        Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
        Fiat BRAVA JTD - ex love

Коментар

nikolay zhelev написа:
          Проблема на колега най-вероятно е свързан с изместването на бронята, подкалника, вероятно и самия калник.
          Сега се позагледах именно в десния калник и забелязвам че е максимално дръпнат назад - от ляво има малко повече аванс. Ще го сваля и ще го изместя леко напред за да стане както е левия. Най много да се наложи да се разширят дупките за болтовете малко ще видя. Амортисьори иначе имам, съскат си и колата е стабилна на пътя, именно и за това съм ги отписал тях и търсих проблема другаде. Тия дни евентуално ще извърша въпросната манипулация и ще видим ефекта.
          Fiat Brava SX 1.6 16v 103hp 99г. Метан

Коментар

Working...
          X