Здравейте,Всичко почна по следния начин: Заредих гориво догоре (дизел) и след 10-15 км. усетих, че колата няма никаква мощност при даване на газ. Качих се на магистралата и се наложи да ускорявам , но турбото не се чуваше и усещаше изобщо. Реших да форсирам малко и достигнах 150 км/ч и след което се появи предопредителната лампа "engine check" . Спрях на една бензиностанция , като си помилисх, че може да са ми сложили бензин вместо дизел, но се оказа че горивото е точно (по касовата бележка и по миризмата на горивото). След като проверих горивото се върнах до Пловдив обратно , но проблема си остана. Някой има ли идея какво може да се е случило и какво ме чака? Сега колата е на диагностика и ще пиша какво са ми казали.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Check engine - проблем Fiat Croma 1,9 16V multijet 2006
Collapse
X
-
Re: Check engine - проблем Fiat Croma 1,9 16V multijet 2006
staik написа:Здравейте,Всичко почна по следния начин: Заредих гориво догоре (дизел) и след 10-15 км. усетих, че колата няма никаква мощност при даване на газ. Качих се на магистралата и се наложи да ускорявам , но турбото не се чуваше и усещаше изобщо. Реших да форсирам малко и достигнах 150 км/ч и след което се появи предопредителната лампа "engine check" . Спрях на една бензиностанция , като си помилисх, че може да са ми сложили бензин вместо дизел, но се оказа че горивото е точно (по касовата бележка и по миризмата на горивото). След като проверих горивото се върнах до Пловдив обратно , но проблема си остана. Някой има ли идея какво може да се е случило и какво ме чака? Сега колата е на диагностика и ще пиша какво са ми казали.Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
-
Здравейте, след диагностика на колата се оказа че има проблем с EGR клапана. Необходимо беше само да се почистат турбо пътищата. В тях имаше доста сажди . След почистването на пътищата, колекторите и грешката всичко се оправи. Всичко това ми струваше 140 лв.@emzo 150 коня е.Grande Punto 1.3 75 hp
Croma 1.9 Multijet 150 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар