Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет за Пунто като първа кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дайте съвет за Пунто като първа кола

Здравейте За първи път пиша в такъв форум, но имам нужда от съвет, защото на скоро взех книжка и сега искам да си купя кола... колата, на която се спрях е Fiat Punto, дори вчера почти щятме да вземем една,която беше 1,3 75к.с. 2002 г., бенин...та въпросите ми са следните: с какъв двигател да си търся колата, друго важно нещо, което забравих да спомена е че трябва да е до 3000 лв. на бензин, коя година ... като цяло искам колата да е икономична, да гори малко, да е с нисък данък и да е с евтина подръжка, а и ще ми бъде и като учебна кола, за това не ми се иска да е много скъпа като цяло А също така нямам никакви наблюдения над марката Fiat, нямам и познати с такива коли, и бих се радвала ако споделите с мен ваши лични мнения и впечатления Благодаря предварително за вниманието ))Редактирано заглавие.Добре дошла във форума! Моля прочети правилата.Модераторски екип на fiat-bg.org

1.3 75hp на пунто 2 няма. Има 1.3 дизел. Бензинов мотор 1.2 16v 80hp е това което търсиш.

Коментар

Вземи си сеат кордоба 1.9 дизел 90 коня..гори 4/100 в града...а от сливен до морето напълнен догоре с гориво стрелката не помръдна в двете посоки.
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Малко не съм съгласен, брачеда кара поло класик с този матор и във Варна градско 8 извънградско 4.5-5.
        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

В рамките на 3000 лв изборът е доста голям. Предвидила ли си сума за последващо обслужване, регистрация и застраховки или това е целият бюджет?Взех на жена ми Пунтото от подписа ми - добър вариант е за първа кола - лесна е за управление, красива, икономична (зависи от карането).Като търсиш, вземи с теб някой, който разбира от коли или питай продавача дали е съгласен на оглед в сервиз.
          Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
          FIAT PUNTO 2 (18

Коментар

Пунто 1.2 8 клапана 60 конски сили.Перфектна първа кола с евтини части и лесна подръжка.Голям салон за габарита си ,и много лесно управляема .Като разход около 7 градско и 5 -5.5 извънградско.Само не разбрах с какво Полото и Сеата са по-добри от Пунтото.Взимай смело и няма да съзжаляваш.
            EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
            EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
            FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

mitkosoft написа:
              гори 4/100 в града...а от сливен до морето напълнен догоре с гориво стрелката не помръдна в двете посоки.
              И един мармот завива станиол.Викаш - от Сливен до морето и обратно харчи 0/100 (И на Кромата като напълня догоре, от Козлодуй до София (200 км) стрелката не се отлепя от максимума. Но след това си пада както си трябва. Това е нормално на повечето автомобили).Пунтото 1.2 16v е много добър избор.Но както колега по горе ти е казал, имай предвид, че ако е от автокъща, имаш поне още 500 лв за регистрация и 300-тина лева за обслужване.

Коментар

Re: ПЪРВА КОЛА !!!

Мария Райкова написа:
                Здравейте За първи път пиша в такъв форум, но имам нужда от съвет, защото на скоро взех книжка и сега искам да си купя кола... колата, на която се спрях е Fiat Punto, дори вчера почти щятме да вземем една,която беше 1,3 75к.с. 2002 г., бенин...та въпросите ми са следните: с какъв двигател да си търся колата, друго важно нещо, което забравих да спомена е че трябва да е до 3000 лв. на бензин, коя година ... като цяло искам колата да е икономична, да гори малко, да е с нисък данък и да е с евтина подръжка, а и ще ми бъде и като учебна кола, за това не ми се иска да е много скъпа като цяло А също така нямам никакви наблюдения над марката Fiat, нямам и познати с такива коли, и бих се радвала ако споделите с мен ваши лични мнения и впечатления Благодаря предварително за вниманието ))
                Поздравления, за избора! Определено пунто мк2 16V 83к.с e перфектния избор за това което търсиш.
                _/''''''''''''''''''''''''\_
                //---------------\\
                [( )== //// ==( )]
                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Ако гледаш да е икономично и на бензин- търси направо на газ. Така ще е два пъти по-евтино. Като цяло пунтото са добре изглеждащи, друго не мога да кажа.
                  Drive It Like You Stole It | Гараж
                  RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Миче правилно си се ориентирала към фиатче пунто. Без значение е дали е 1.1 8клапана,1.2 8 клапана или 1.2 16клапана-всички са под 100 коня демек най-малкия данък. Фен съм на простите автомобили затова ти препоръчвам 1.1 и 1.2 8 кл. с моментално монтиране на проста АГУ която ще се исплати след 6 мес. любитеско шофиране и няма да имаш разправии с помпи, дюзи и електроники. За 2 пъти по малко пари може да намериш и Ланчия Ипсилон която е със същите двигатели /на ФИАТ/ но външно е малко по искилифещена а вътре таблото и е посредата. На двигателите 1.1 8кл. и 1.2 8кл. "обслужването" се състои в това да се смени ангренажния ремък и евентуално обтегача ако вие.
                    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Путно 1.1 fire

Коментар

И включи каско, че е много вероятно да я очукаш яко в първата година.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          И включи каско, че е много вероятно да я очукаш яко в първата година.
                          Какво каско да включва, ако колата я оценят на 1500 лева?Преди по-малко от месец ходих да питам за каско на бравата. Е няма смисъл да набивам 250-300 лева при положение,че при удар няма да ми дадат повече от 250 лева. Общо взето застрахователя ме посъветва да не правя каско.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Абе де да знам, може да иска момичето, предлагам само ... иначе аз бих си взела някоя по-стара кола за 1500 максимум, ако може за 1000, за да се уча на нея и да не ме е яд, като я издера, след 1-2 години ще я сменя с нещо по-добро. Тъкмо ще й останат пари и за 1-2 години може и да спести дори повече от 3000.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Мария явно си е купила Голф.... никва реакция няма.
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                              X