Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стартера въобще не завърта!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стартера въобще не завърта!

Колеги преди няколко дни гася колата(фиат брава 1.6) и след това върти но не пали .Помислих че е от акумулатора - слаб. Дръпнах ме я запали веднага и карах но на другия ден въобще не искаше да завърти.Даваш контакт и таблото грейва като коледна елха ама звук от завъртане няма. Дайте малко инфо за този проблем.Вероятно е че може да е старъер , четки и т.н. Благодаря предварително.

Еми тръгни пт някъде, свали стартера, може да е повлякъл втулки.Като завъртиш ключа премигват ли лампите по таблото?
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Четки или бубина на стартера.ако чука бубината значи четки.ако не значи бубината.погледни на стартера тънката жичка да не е се измъкнала

Коментар

кола

-таблото свети и мига или -свети и гаснат една по една индикациите - виж кабелите до стартера -масата към мотора
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И аз го имах същият проблем и видях,че кабела който влиза в стартера е откачен.

Коментар

Бадва 1.6

Колеги индикациите светят по силно от коледна елха и като завъртя не мижат пак си светят силно но не се чува нито цъкането нито завъртане.

Коментар

Re: Бадва 1.6

fishmen написа:
              Колеги индикациите светят по силно от коледна елха и като завъртя не мижат пак си светят силно но не се чува нито цъкането нито завъртане.
              Тогава провети тънкия кабел на стартера и шалтера . А релета чуват ли се при завъртане на ключа ?
              .

Коментар

Аз имах същия проблем с Типо-то. Беше влязло някакво животно в двигателя, да се топли и беше откачило кабела , който влиза в стартера. Закачих го и готово. Ама сега със Стилото, проблемите не са толкова лесни за решение.

Коментар

Имах същото с Брава 1.6 преди години. Случи се на дълъг път в чужбина първо на бензиностанция. Като те бутнат пали, на контакт всичко свети, а стартера не се и замисля да завърти. Тук ми даваха същите съвети като сега и даже като писах причината никой не вярваше. Цял месец се мъчих - карам си в града и пали безотказно, като тръгна на дълго в чужбина и ми късаше нервите по бензиностанциите да ги карам да ме бутат. Оказа се кабела на GPS-a. Оригиналния на зарядното беше късичък и бях купил по-дълъг точно преди да се случи първия път. Като покарам стотина км на свързан GPS с въпросния кабел после първия път стартера на реагира докато не се бутне да запали, даже и вече да разкачиш зарядното.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                    Като покарам стотина км на свързан GPS с въпросния кабел после първия път стартера на реагира докато не се бутне да запали, даже и вече да разкачиш зарядното.
                    Това ми стана интересно. Как GPS-а или неговия кабел прецаква стартера? Нямам обяснение, нека някой да разясни.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Според мен или клемореда на контактния ключ е сдал багажа или кабелчето към включвателя се е измъкнало и няма кой да каже на стартера да завърти.По принцип има и други причини но тези са обичайните.

Коментар

NikMar написа:
                        wwalker написа:
                        Като покарам стотина км на свързан GPS с въпросния кабел после първия път стартера на реагира докато не се бутне да запали, даже и вече да разкачиш зарядното.
                        Това ми стана интересно. Как GPS-а или неговия кабел прецаква стартера? Нямам обяснение, нека някой да разясни.
                        Загадка. Разкачане на акумулатора не помага. Същият кабел с друг адаптер не прави проблеми, както и адаптера с оригиналния си кабел. Във всички комбинации GPS-а се зарежда нормално.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

морски написа:
                          Според мен или клемореда на контактния ключ е сдал багажа или кабелчето към включвателя се е измъкнало и няма кой да каже на стартера да завърти.По принцип има и други причини но тези са обичайните.
                          Много лесно се проверява това с пробна лампа, единия кабел от лампата се хваща за белия от стартера а другия на минус от акумулатора, при завъртане на ключа ако светне всичко до стартера е добре.И проблема се търси в самия стартер и силовите връзки към него.Капиш
                          .

Коментар

wwalker написа:
                            NikMar написа:
                            wwalker написа:
                            Загадка. Разкачане на акумулатора не помага. Същият кабел с друг адаптер не прави проблеми, както и адаптера с оригиналния си кабел. Във всички комбинации GPS-а се зарежда нормално.
                            Отговора е - ПЛТЪРГАЙС
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Колеги и аз съм със същият проблем от миналата събота,загасна ми на светофара на Подуяне и не иска да запали.Какво да правя?Помощ.
                              FIAT STILO 1.2 16 V.

Коментар

Working...
                              X