Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на номерата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на номерата

    Ситуацията е следната- купих колата преди година. Номерът, който тогава ми дадоха в КАТ...не знам какъв точно му е случая, но или целия, или част от него съвпадат с номера на подобна кола, на друг човек. Проблемът е, че този другия....явно не е поддържал отношенията си с хорта много добри и сега аз отнасям последиците от тая работа.Всичко започна с две спукани гуми. Беше зимата още, слизам един ден от работа....предната гума спаднала. Не ми направи впечатление толкова, карам по 30-40 хиляди на година и по нашенските ями и боклучарници често пукам гуми. Само пробита, нямаше пирон вътре. Както и да е-сложих резервната и си залепих гумата. Два дена след това обаче-задната гума. А викам си, някакъв карък ме е подгонил, две гуми за три дена. Тук имам проблем с паркирането-зелена зона е пред работата и все си търся място за паркриане извън зоната, нямам видимост към колата. Мина време-стрничното огледало изкъртено. Ама си личи, че е с шут-имаше следи от подметка по вратата. Теглих една на тукашните наркомани и вандали и...животът продължи. Да ама...преди месец, съм спрял да зареждам на ОМВ-то при автокъщите в Дупница, спира една астра, излизат от нея някакви съмнителни типове и ме питат къде е някой си Стоян. А сега де...Е как не знаеш къде е, разправят, като си с неговата кола. Разбрахме се, ама...тука вече ми светна червената лампа, че нещо не е наред. Започнах да карам Фиата по-активно от Нова година и нещо взеха да ми се навързват събитията в кофти последователност...И миналата седмица, вече черешката на тортата, отивам до колата и отсреща излиза някакъв човек от малко магазинче и ръкомаха. Спрели някакви, отишли, гледали, гледали, мотали се, говорили нещо по телефона и накрая засилили едно паве в задното стъкло. На стъклото, късмет, нищо му няма-нацелили са чистачката-шанс просто. Сега трябва да намеря от някъде рамо за задната чистачка.Тая работа не може да продължава така. Явно се ориентират по номера. И искам да го сменя. То както е тръгнало, утре може да ме гръмнат някъде погрешка заради тоя Стоян ли е, какъв е. Но щом чак в Дупница го знаят (и го търсят)...смятайте за какво става въпрос.Питах едни елементи от нашето районно...вдигнаха рамене и казаха: "Забрави!"-номер се сменя само ако е загубен или унищожен. При загубен/краден се обявява за издирване.При унищожен...горе-долу пак същото, издават се служебни бележки, пишат се декларации и се чака седмица поне. Една седмица без кола ми е твърде много, а това бил минималния срок. Четох наредбите, заповедите на министъра....никъде не пише, че не можеш да отидеш, да им върнеш старите табели и да поискаш нови. Но пък и никъде не пише, че може.Някой да е минавал по такъв път?

    #2
    кола

    Ми/ унищожи/ ги си вземи от кварталния бележка че са откраднати но виж дали няма глоба и после за нови
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      И това е метод...ама много "балкански".Аз утре ще се разходя до КАТ да питам какъв е филма, ама все си мисля, че трябва да има и по-цивилизован начин- без да се унщожават номера, талони, фалшиво деклариране и т.н. простотии.

      Коментар


        #4
        Salvador написа:
        И това е метод...ама много "балкански".Аз утре ще се разходя до КАТ да питам какъв е филма, ама все си мисля, че трябва да има и по-цивилизован начин- без да се унщожават номера, талони, фалшиво деклариране и т.н. простотии.
        1. Смени й цвета 2. Регистрирай я на приятел в некое село с по-нисък данък - и смени номерата - така дори ще си на далавераАко не ти се занимава с боядисване - за никви пари вземи фолио и я направи уникална

        Коментар


          #5
          Роднини, които да се водят в друг град нямаш ли? Нео брат, сестра, жена, баздъза...и пишеш на тяхно име и сеняш табелкитеУспех, дано разрешеш ситуацуята, че в голям филм може да се забъркаш.
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

          Коментар


            #6
            А, той филма и сега си е голям. Нарочно си взех кола, която да не се набива на очи, да не привлича идиотите, да съм сигурен, че където и да я оставя, на другата сутрин ще я намеря пак там. Един ден...не помня за какво откачих ключа за колата от връзката...слизах за нещо да търся, ама...намерих ли го, не го ли намерих...Преди тръгване един колега нещо имаше повод, почерпихме се по 50 грама и се прибрах с рейса. Колата на улицата. Викам си няма проблем, тя зелената зона започва от 8:00, аз 6:30 трябва да отключа офиса, ще имам време да я преместя. И така де...отивам сутринта....и ключа виси на вратата. Това е предишния ден примерно от 3-4 следобяд, цяла нощ, насред центъра на София.При това откъм тротоара-аз още като завих по улицата го видях как стърчи в ключалката.

            Коментар


              #7
              Смени си номерата и не се занимавай с други области и т.н.Сваляш предния номер, оставяш си го у вас за спомен. Отиваш в КАТ, казваш, че ти е паднал някъде, не знаеш къде, или ти е откраднат - сутринта си видял че го няма.Има глоба, но не е голяма, и си слагаш нови табели.Краси Бургаския да каже колко е глобата, той я прави насила тая процедура (на него наистина му свиха номера).

              Коментар


                #8
                Няма глоба! Подаваш известие в районното,чакаш служебна бележа и с нея в КАТ.Плащаш си нови табели и минаваш да си оправиш прегледа и ГО. Отнема поне седмица.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

                Видео от Италфест 2011

                Коментар


                  #9
                  Ако си изгубиш големия талон също се сменят номера И става без актове И служебни бележки.Все едно регистрираш нова кола.

                  Коментар


                    #10
                    Това с талоните май ще е варианта, ако не стане по друг начин.Но не големия-има промяна в закона. Ако се изгуби само единия талон, независимо кой, му се прави дубликат. Пререгистрира се само ако изчезнат и двата.

                    Коментар


                      #11
                      Ако има промяна, незнам. Преди година си изгубих големия талон И тогава в КАТ ми казаха, Че за голям талон се сменят номерата, а за малкия се вади дубликат.

                      Коментар


                        #12
                        Живо пиле нямаше сутринта в КАТ. Само агентите, дето прекарват коли се мотаеха до портала.Смяна номера и талони- към 40 лева и около 40 минути от момента в който влязох, до момента, в който си тръгнах с номера.Новите неща от тая година:-колите вече не се регистрират в общината. Общините имат достъп до базите на КАТ и получават всичко автоматично.-при загубен малък талон се издава дубликат.При загубен голям-пак дубликат, но се минава през канала.Не се сменят номера. Ако ги няма двата талона- колата се регистрира наново.-Не се слагат вече контролните пломби на задния ноер. Вече е една рапидка с пластмасова капачка-само се навива и се щраква капачката отгоре.-за пререгистрация при загубени талони трябват само договора с който е купена колата, валидна застраховка и преглед. Не искат бележка за платени данъци, на канала се минава само идентификация-трябва да са чисти номерата по рама и мотор, не се минава преглед, не се гледат спирачки, светлини, пожарогасители и т.н.-номера С и СА за София са изчерпани, сега са СВ.-при унищожен/повреден един номер се прави нов, не се сменят двата. Но там е някакъв друг филма, защото се ходи до фирмата, която сменя номерата-те на място преценяват състоянието на номера. Може да искате издаването на трети номер, допълнителен.Т.е. да имате още един номер на колата в случай, че дърпате ремарке или имате някакво съоръжение по машината, което закрива някоя от вече съществуващите табели. Имат още неща за доизпипване по тая система, но вече ще започват да държат на това и особено за ремаркетата ще стане като с камионите-на ремаркето ще има табела с номера на самото ремарке, а до него-третата табела с номера на колата. Масово се въртели номера с багажниците за велосипеди-закриват задния номер и камерите не могат да ги снимат.

                        Коментар


                          #13
                          Salvador написа:
                          -номера С и СА за София са изчерпани, сега са СВ.
                          Това беше излишно да го казваш. И в най-затънтената провинция го знаем, и то от няколко месеца.То скоро ще свърши А-серията вече (Сега мисля, че са на АК).Иначе - останалите неща са много полезни.Добре е да се знаят.

                          Коментар


                            #14
                            А в крайна сметка какво направи, за да си смениш номерата, че не си описал реално въпроса на темата в крайна сметка.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                            Коментар


                              #15
                              Загубени талони, голям и малък.

                              Коментар

                              Working...
                              X