Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на фарове Мареа с лупи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Защо не ги прати в Евертлак да ти подновят покритието вместо да ги обръщаш?
    Къде и какво е това?А и нямам време.Като се прецакат и от другата страна може.А мога и да видя в някоя морга за строшени фарове,да взема рефлекторите.А и аз ги отворих за да ги почистя,а то каква стана тя ...
    Marea Weekend
    2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
      Airfan написа:
      Защо не ги прати в Евертлак да ти подновят покритието вместо да ги обръщаш?
      Къде и какво е това?А и нямам време.Като се прецакат и от другата страна може.А мога и да видя в някоя морга за строшени фарове,да взема рефлекторите.
      Евертлак ги правят почти като нови. Ако изровиш една тема на u_bo той и после аз сме пуснали снимки на рефлекторите преди и след обновяването. Стават почти като нови, обаче светят жестоко.

Коментар

Колега благодаря за труда ,но нямам време.Колата си я ползвам всеки ден.Трябва ми.По-лесно ще ми е да отида до "жабарите" в Красно село и да видя има ли нещо там.
        Marea Weekend
        2,4 JTD 130 '99

Коментар

там няма как да видиш дали са изгорели И със сигурност ще са! Почти няма не-изгорели на тази възраст.

Коментар

Ако има счупени фарове(стъклата)ще се види.За сега ще си карам така.Вярвам,че ще са по-добре фаровете от преди.А и не са толкова лоши.Утре ще ги сложа и вечерта ще ги настроя на блока отстрани.Малко на око,ама върши работа.Не съм и подозирал за моите...А исках да питам дали ще има проблем ако сложа 100 вата крушки.Сега разбрах вече,де но от там тръгна всичко.Ще си търся по-добри крушки.55 вата,но нали има с +30%,+50% ...
            Marea Weekend
            2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
              Ако има счупени фарове(стъклата)ще се види.За сега ще си карам така.Вярвам,че ще са по-добре фаровете от преди.А и не са толкова лоши.Утре ще ги сложа и вечерта ще ги настроя на блока отстрани.Малко на око,ама върши работа.Не съм и подозирал за моите...А исках да питам дали ще има проблем ако сложа 100 вата крушки.Сега разбрах вече,де но от там тръгна всичко.Ще си търся по-добри крушки.55 вата,но нали има с +30%,+50% ...
              Пробвай със зъболекарско огледалце да бръкнеш. Може би ще влезе от към крушката.Иначе Осрам Найт Брейкър са твоите крушки.
              Прикачени файлове

Коментар

Не мисля,че ще влезе през дупката на рефлектора.А за крушките ще си взема такива,да.
                Marea Weekend
                2,4 JTD 130 '99

Коментар

Най добрия вариант е xenon вече има на достатъчно приемливи цени. При тях няма греене съответно и изгаряне на рефлектора.
                  Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                  2000г.
                  Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

Е да ама доколкото знам китайските са 60-80 лева,а "истинските"170 + ...Сега обикалях около час да си настроя фаровете.Много съм доволен от "Хела".За сега,де.Сравних ги с 1 Бош и има голяма разлика.На мокро и улично усветление е много над очакванията ми.Доволен съм.А за ксенон мога да се замисля,ако сменя фаровете(рефлекторите).Макар,че моите не са много обгорели.Ако има някой с по-евтиния вариянт ксенон-ки,нека сподели доволен ли е.Поправка.Сега се порових за ксенонки и май побелях Има някакви за 96 лева hella,ама май само крушките.Както и да е.Цените стигат до 1000 лв.
                    Marea Weekend
                    2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
                      Сега се порових за ксенонки и май побелях Има някакви за 96 лева hella,ама май само крушките.Както и да е.Цените стигат до 1000 лв.
                      колега то има и коли от милиони ам ния си караме "машинките" от по 3000 лв. следователно може да се задоволим и с ксенон менте от 100-тина лева .аз лично ако си слагам няма да дам повече от 100 лв няма смисъл.

Коментар

До сега четох мнения по форуми.50% са против ксенона.Ще пробвм Найт брейкър-а,па ще видим как са.
                        Marea Weekend
                        2,4 JTD 130 '99

Коментар

Кофтито с ксенона е, че вероятно ще трябва да си преправиш инсталацията така, че да не гаснат фаровете докато въртиш да запалиш и второ "светкавицата" да мига само със секцията за дългите, а не с 4-те фара.

Коментар

Аз вече 2 години съм със китайски и съм много доволен. Нито ми примигват нито гаснат. Никакви проблеми не съм имал и никаква инсталация не съм преправял. Сложих си ги както си е кита.
                            Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                            2000г.
                            Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

chaki написа:
                              ... и никаква инсталация не съм преправял. ...
                              Твойта е направена още в завода да е подходяща за ксенон.

Коментар

Колеги,много съм разочарован от Найт брейкър-ките.Hella-та за 3.50 лв.светят със същият цвят и са най-много 10-15% по-слаби.Ама много съм разочарован.Колкото до ксенон,май не стават добре на рефлекторите за нексенон.Прибирайки се преди малко,застанах до 1 дейву с ксенон,а преди това беше зад мен.Сякаш беше на дълги,а не беше.Като направи левия завой,изостанах,за да видя отражението в отсрешната кола.2 здрави снопа бяла светлина,но никакви очертания на рефлекторите.не ми хареса изобщо и заслепяват много здраво.Това не е единствен случай,разбира се.А по въпроса за халогените(за мъгла)-мога ли някак да ги направя да не светят като дълги?Да им сложа нещо да отрежа светенето нагоре.Прекалено са силни и се чувствам малко кофти га ди облеща срещу насрещната кола.А с тях е по-добре.Помагат на фаровете и осветяват настрани.Някой колега сложил ли си е скенон на Марийка уикенд с лупи,да ме обори за рефлекторите.Любопитно ми е да разбера стават ли аджиба моите рефлектори за ксенонови крушки и дали ще светят като тези крушки,или ще разпръскват и нагоре.И друго-Има ли някакви по-готини габаритни крушки?Тези са много жълти.Но не сини.Нали полицайте се карат. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                                Прикачени файлове
                                Marea Weekend
                                2,4 JTD 130 '99

Коментар

Working...
                                X