Здравейте, след смяна на акумулатор , Стилото 1.6 103кс отказа да запали , след като изреждаше грешка след грешка (Еърбег, ASR, Секюрити код, Lost Connection). Прочетох всичко налично във форумите за фиат. Проверих всички предпазители за изгорял, смених акумулатора с нов, видях за разхлабени клеми , почистих вътрешно кутията с предпазителите , която се намира при АБ-то , пръсках с контактен спрей (не WD-40) D4 connector-a, отворих компютъра на колата (между другото беше отварян веднъж, най - вероятно е и сменян , защото беше белязан и лепен със силикон,почистих и него. За съжаление без никакъв резултат. Може би пропускам нещо . Моля за съдействие ! Благодаря предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Стило 1.6 Няма комуникация и не пали
Collapse
X
-
А преди да смените акумулатора работеше ли нормално?Огледай, зачисти и притегни хубаво клемите.Свали пак компютъра и с поялник му повтори спойките по платката. Зачисти хубаво масите, където има.https://www.youtube.com/watch?v=J_oA3mcWqHoСлед тази процедура го измести по-далеч от двигателя. За идея виж тук:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=114742Точно тази тема дъфчехме от вчера в втория линк, който съм пратил, може да налееш малко акъл на колегата, дето иска да си купи такова"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
ето още един линк за помощ !!http://www.fiatforum.com/stilo-guide...-problems.htmlFiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)
Коментар
-
M5kov написа:Точно тази тема дъфчехме от вчера в втория линк, който съм пратил, може да налееш малко акъл на колегата, дето иска да си купи таковаFiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)
Коментар
-
Заредих стария акумулатор на място , само отстраних клемите в страни. Компютъра със сигурно ще го преместя след като разбера къде е проблема . Не съм запоявал наново спойките на ECU-то , както и не съм проверявал масата навсякъде. Дано да се окаже нещо "нормално" от изброените проблеми. Благодаря ви за бързия отговор . Ще пиша ако намеря решението . Поздрави .
Коментар
-
При тази ситуация търси проблема в клемите :/Може да пуснеш някаква бърза допълнителна маса към мотора и купето."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Само като видя Стилото 1.6 103кс и Еърбег, ASR, Секюрити код, Lost Connection и получавам дежавю отново и отновоПровери както са ти казали колегите. Ако не ремонт на компютър. Радостното е, че имаме доказан човек във форума, които ги ремонтира. (Може би повече от 1, но поне аз и още няколко човека, които знам сме изпитали услугите на един.)
Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Към електричара при който си я закарал.Не изгледа ли първия клип отгоре в какво се състои ремонта? :/Ако ръцете не са ти в дупето и сам ще се справиш."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
От личен опит разбрах, че трудно можеш да попаднеш на хора, които разбират и ще установят проблема...Добри диагностици в България има може би малко и трудно попадаш на тях. Поне аз не успях... а повярвай ми обиколих много и строших една торба пари за хора, които да сменят произволни части и да ми вдигат рамене...След като изчетох тонове литература по всякакви въпроси мога да защитя сигурно и бакалавър ;D Неволята учи.Контакти ще ти дам на лично на човек, при който аз ходих и от тогава нямам проблеми. Преди мен разпитвах около 5-6 души от форума, които пак са останали доволни от него. А след мен насочих лично 2ма души, които също се радват на разрешен проблем.Гаранция, че е от компютър няма разбира се, но вече толкова много хора изплакахме с един и същи симптом, че вероятността е огромна!Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Направих всичко необходимо, което изчетох и видях по темата. Явно нещо ми убягва, затова разчитам за съдействие от по - компетентен . И аз мисля, че нещата отиват към компютъра , но когато разгледах спойките, ми се сториха Ок . Притесни ме това , че беше сменян, при това отварян и лепен , и на мястото , което се намира , най - вероятно е заминал и този .
Коментар
-
Ключар е много прав. Аз лично имах проблем с пропаднали пинове и ходих в един компютърен сервиз за 20 лева да ми ги презапоят професионално. Оказа се че това не реши проблема. После ми обясниха при ремонта, че има чип, който може да прегрее и стотици други спойки освен тези, които виждаме с просто око, които може да са пострадали. А за да се види хубава спойката и да се каже добра ли е си трябва микроскоп. Не успях да мина само с 20 лева но си заслужаваше да пробвамFiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар