Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бучене при спиране? Що е то?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бучене при спиране? Що е то?

Понякога се усеща и при завиване-едно буботене все едно някой лагер мели. Преди година смених единият лагер на главината, а днес смених и другия, но разлика в шума почти няма! Накладките не изглеждат износени, спират нормално. Дисковете видимо са ОК. Както някой преди бе писал, "спира, като тролей"
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Re: Бучене при спиране? Що е то?

Vladim написа:
    Понякога се усеща и при завиване-едно буботене все едно някой лагер мели. Преди година смених единият лагер на главината, а днес смених и другия, но разлика в шума почти няма! Накладките не изглеждат износени, спират нормално. Дисковете видимо са ОК. Както някой преди бе писал, "спира, като тролей"
    Лагерче, лагерче... миналогодишното си е заминало! За съжаление!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
      Лагерче, лагерче... миналогодишното си е заминало! За съжаление!
      Е, как... на 10 000км. да замине? Пък и от Т&N го купих?

Коментар

Ако е лагер виж къде е разковничето - я някоя амортисьор или лагер менте

Коментар

Vladim написа:
          Е, как... на 10 000км. да замине? Пък и от Т&N го купих?
          А SKF /комплект/, закупен от фирмения магазин на няма и 3 хил км. и 4 месеца за замине единия и след още толкова километри и другия случвало ли ти се е?! И те така се трошат, че колата спира, блокира.Китайските ментета поне вият и те предупреждават 1000-2000км!!! Какво да правиш глобализация. SKF MADE IN SPAIN.Шведските надници са много високи!

Коментар

и аз така буча, все едно съм джип - на мен, обаче, знам, че е от гумите, неравномерно износени са понеже по-рано са били на кола със заминали амортисьори. така чее, погледни си гуметата - предните, да не им е подобна исторрията
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
              и аз така буча, все едно съм джип - на мен, обаче, знам, че е от гумите, неравномерно износени са понеже по-рано са били на кола със заминали амортисьори. така чее, погледни си гуметата - предните, да не им е подобна исторрията
              И аз мисля, че може да има нещо общо с гумите, защото ми се струва, че се появи, като сложих зимните. Не бяха маркирани коя от кое колело е свалена, но пък съм ги карал само една зима.

Коментар

на моите - летни 15 - направо се вижда разлика в хълмчетата на шарката - малка е до 1 мм, но явно е достатъчна - като са по-напомпани - по се усеща
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

Звука при спиране на скорост или на свободна се чува. Ако е при спиране на скорост (принудителен празен ход), много вероятно е от трансмисията. Ако го има на свободна / съединител е нещо по главините/спирачките Най-често звука тип "тролей" е от трансмисия. На 5та предавка с висока скорост има ли "виене" ?

Коментар

И при мен с 15 ките лети джанти няма виене,но със зимните 14 не знам какво става вие отляво отпред.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Според мен това може и да е от гумите. Зимните са много меки и при рязко спиране се получава този ефект и аз май го имам. Освен това зимнарките са значително по-шумните. Не се притеснявайте за глупости.

Коментар

Vladim написа:
                        BEX---GT---TDi написа:
                        И аз мисля, че може да има нещо общо с гумите, защото ми се струва, че се появи, като сложих зимните. Не бяха маркирани коя от кое колело е свалена, но пък съм ги карал само една зима.
                        Влади, предполагам, че е от гумите! Което е много странно при мен беше същото, като сложих Ултра грип 7 на Good year нещата заспаха.Преди бях с Корморан.Идеална, мека, но много шумна гума!

Коментар

Nino написа:
                          Vladim написа:
                          BEX---GT---TDi написа:
                          Влади, предполагам, че е от гумите! Което е много странно при мен беше същото, като сложих Ултра грип 7 на Good year нещата заспаха.Преди бях с Корморан.Идеална, мека, но много шумна гума!
                          Тия Гуд иърки с шарката на елхички ли бяха? Ако да, доволен ли си оттях. Намен ми се виждат като на баба галошките по шарка. Държат ли на сняг?

Коментар

maiden написа:
                            Звука при спиране на скорост или на свободна се чува. Ако е при спиране на скорост (принудителен празен ход), много вероятно е от трансмисията. Ако го има на свободна / съединител е нещо по главините/спирачките Най-често звука тип "тролей" е от трансмисия. На 5та предавка с висока скорост има ли "виене" ?
                            Нее... при ниска скорост се усеща, при висока в завой и направо не се чува. На включена предавка, или не-все едно.

Коментар

doofiat написа:
                              Тия Гуд иърки с шарката на елхички ли бяха? Ако да, доволен ли си оттях. Намен ми се виждат като на баба галошките по шарка. Държат ли на сняг?
                              Евала, чудех се на какво ми докарват, а то какво било... Точно казано. Аз имам дълбоки предубеждения към тая шарка.Според мен са добри във всичко друго но не и за сняг. Обаче щом Nino е обул такива, предлагам му една разходка до "Селимица" като падне сняг. Хем са наши хора горе, хем има страшна паприкована сланинка, хем ще видим с гуметата кой кум, кой сват, кой на булката брат :PПосле ще направим едно ривю тук :D
                              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...
                              X