Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростите на мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростите на мареа

Съвсем ненадейно, днес установих, че много трудно превключвам скоростите. Трябва ми доста голямо усилие за да вкарам скоростите от първа до пета, а задната почти не влиза - трябва много сила да вложа, за да я вкарам. Когато я вкарам колата подскача. Когато се опитам да вкарам задна, се чува едно стържене, все едно карам напред и се опитвам да превключа на задна. Предполагам, че проблемът е износен съединител. Интересното е, че нямам приплъзване - нито при висока скорост на 3-та, 4-та, 5-та, нито при рязко потегляне. Един познат ми каза, че може да нямам масло в скоростите, също така ми спомена, че може да нямам спирачна течност за съединителя (нещо, което не можах да го разбера - за спирачната течност)Какъв може ба бъде евентуалният ми проблем, за да си направя сметка какви пари да заделям, защото въпросната неприятно ми дойде в неприятен момент. Утре ще търся майстори, но все пак реших да пиша и тук за мнение.

Ако си с жило и не е скъсано си за смяна на притискателен диск на съединитела. Ако си с хидравлика може да имаш проблем със "спирачната течност" и отново с прит. диск на съед.
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Вкарай на втора в движение вдигни две хил оборота и пусни педала на газта. В същото време си дръж ръката на лоста. Ако лоста подскочи проблема е друг.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Това с подскачането, го прави от 5 години насам в подобни ситуации. Оставих колата на майстор, че нямам време и нерви да се занимавам и да гадая. Надявам се, че няма да има още непредвидени разходи по скоростна кутия и прочие... когато имам информация ще споделя

Коментар

Ma®tin написа:
          Това с подскачането, го прави от 5 години насам в подобни ситуации. Оставих колата на майстор, че нямам време и нерви да се занимавам и да гадая. Надявам се, че няма да има още непредвидени разходи по скоростна кутия и прочие... когато имам информация ще споделя
          тампони
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
          X