Съвсем ненадейно, днес установих, че много трудно превключвам скоростите. Трябва ми доста голямо усилие за да вкарам скоростите от първа до пета, а задната почти не влиза - трябва много сила да вложа, за да я вкарам. Когато я вкарам колата подскача. Когато се опитам да вкарам задна, се чува едно стържене, все едно карам напред и се опитвам да превключа на задна. Предполагам, че проблемът е износен съединител. Интересното е, че нямам приплъзване - нито при висока скорост на 3-та, 4-та, 5-та, нито при рязко потегляне. Един познат ми каза, че може да нямам масло в скоростите, също така ми спомена, че може да нямам спирачна течност за съединителя (нещо, което не можах да го разбера - за спирачната течност)Какъв може ба бъде евентуалният ми проблем, за да си направя сметка какви пари да заделям, защото въпросната неприятно ми дойде в неприятен момент. Утре ще търся майстори, но все пак реших да пиша и тук за мнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростите на мареа
Collapse
X
-
Ако си с жило и не е скъсано си за смяна на притискателен диск на съединитела. Ако си с хидравлика може да имаш проблем със "спирачната течност" и отново с прит. диск на съед.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
-
Вкарай на втора в движение вдигни две хил оборота и пусни педала на газта. В същото време си дръж ръката на лоста. Ако лоста подскочи проблема е друг.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ma®tin написа:Това с подскачането, го прави от 5 години насам в подобни ситуации. Оставих колата на майстор, че нямам време и нерви да се занимавам и да гадая. Надявам се, че няма да има още непредвидени разходи по скоростна кутия и прочие... когато имам информация ще споделяКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар