Абе я ми дайте цена за преден носач,щото аз го намерих за 63лв-10% отстъпка,има ли по евтин???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цени на авточасти за ФИАТ
Collapse
X
-
Selqatin написа:Абе я ми дайте цена за преден носач,щото аз го намерих за 63лв-10% отстъпка,има ли по евтин???Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
Днес си купих съединител за пунтото. Цените бяха следните:Феродов диск - 30 лвПритискателен - 38 лвЛагер - 15 лвИли общо 83 лв. За труда по сменянето - 40 лв. Майстора е "гаражен", но е добър. Работи като автомеханик в държавно ведомство, а в гаража си частно. В сервиза ми казаха 60 лв за смяната, а и искаха да им оставя колата за два дни.Само че, когато питах в магазина за частите, говорехмв за производство на Magneti Marelli, а днес като ги купих, ми дадоха на MecArm. А лагера е Breda Lorett. И аз чак в къщи погледнах какво има в торбата. Тази фирма също е италианска, както разбрах от гугъла, но за пръв път я чувам. Някой знае ли какво е качеството на нейните продукти? Дали да не отида в магазина и да поискам да ми ги сменят? Цената беше май същата, но друго си е Magneti Marelli.Смятам да си купя и свещи Marelli L7LCR. Как мислите, това добър избор ли е?Колата е Punto EL 75, 1242 cc, MPI, ’94 г.Пунто 75 1.2 MPI '94
Коментар
-
Галин написа:Днес си купих съединител за пунтото. Цените бяха следните:Феродов диск - 30 лвПритискателен - 38 лвЛагер - 15 лвИли общо 83 лв. За труда по сменянето - 40 лв. Майстора е "гаражен", но е добър. Работи като автомеханик в държавно ведомство, а в гаража си частно. В сервиза ми казаха 60 лв за смяната, а и искаха да им оставя колата за два дни.Само че, когато питах в магазина за частите, говорехмв за производство на Magneti Marelli, а днес като ги купих, ми дадоха на MecArm. А лагера е Breda Lorett. И аз чак в къщи погледнах какво има в торбата. Тази фирма също е италианска, както разбрах от гугъла, но за пръв път я чувам. Някой знае ли какво е качеството на нейните продукти? Дали да не отида в магазина и да поискам да ми ги сменят? Цената беше май същата, но друго си е Magneti Marelli.Смятам да си купя и свещи Marelli L7LCR. Как мислите, това добър избор ли е?Колата е Punto EL 75, 1242 cc, MPI, ’94 г.
Коментар
-
Общо-взето цената си я докарал до минимум! Качеството е средно европейско ниво,поносимо, важно е как отделя в момента, като стария ли е? Или по-меко? Както и да е: ако в пьрвите 1000км. издьржи-следващите 70-80 000км. не ти мьрдат! А ако си купиш фер.+прит.диск-Magneti-Marelli.и то пьк на подобна цена -от мен ги имаш безплатно!!! За свещите обаче си прав-особено ако вземеш 4 електродни на М.М. от вида HL,2HL. Кьсмет!
Коментар
-
Хит-Ко, можеш ли да дадеш малко повече инфо за тия 4-електродни свещи? Чувал съм хубави работи за тях, но не съм виждал. Изкопах, че се произвеждат от "Golden Lodge", дъщерна фирма на "Magneti Marelli" и дотук. Как да разбера какви точно трябва да са за моя двигател? За тях важи ли означението L7LCR (например)? Какво е HL и 2HL, каква е разликата между двете? И, разбира се, къде могат да се намерят? В Търново съм питал в някои магазини за 2- или 4- електродни свещи, но никъде нямат. А другата седмица ще ходя в София, може там да потърся. Макар че ти, както виждам, си от Ямбол и едва ли ще имаш информация за в София.А за новия съединител не мога да кажа как е, защото ще го слагам утре вечер, днес само го купих. Но наистина и цените на Марели за дисковете бяха близки. Утре ако ходя до магазина ще питам и ше ги напиша.Пунто 75 1.2 MPI '94
Коментар
-
Re: Dayko+rolka SKF
VEGLIA BORETTI написа:На Типото смених ремък Dayko- 18 лв и ролка SKF - made in franse 69 лв.+ работа на майстора 20лв. Аре стига къде са тея цени бе хора ролка 15 лв.Италианските ролки са боклуци да знаете!!!!После да не правите цял ДВГ от икономияAlles in Ordnung
Коментар
-
Re: Цени на авточасти за ФИАТ
damianoff написа:За цени не съм питал на др. места,тъй като за оригиналността им в Ал.ауто съм се убедил.На следващото ходене до София - опитах да го върна - посъветваха ме да взема ъглошлайфа и да си направя прореза сам , а ако не мога - в техният сервиз ще го "оправят" !? Изпаднах в тих ужас
Последва скандал и т.н. Одисеята завърши с това, че замениха (след скандала) "НОВИЯТ" вал за части на същата стойност ...Пожелавам на Вас колеги никога да не попадате в подобна ситуация!Мисля си и какво би се случило ако им бях поверил фиатката да ми сменят вала ?Поздрави
Лек и безавариен път и да не стигате до сервизи
Fiat Tipo 1.6 AGT
Коментар
-
Галине,разлики между двата вида свещи има много, но няма да се спирам на технически подробности! Серията Golden lodge, на М.М. , е технологична новост, с висока износоустойчивост от порядька на 80 000км.!!! HLD- четири електрода/с интересно разположение/e точната свещ са Punto75 MPI-цена 6.50лв. Ако вьв ВТ липсват, мога да ти ги пусна с куриер на 5.60, но се плаща още около 4лв за услугата. Успех!
Коментар
-
VEGLIA BORETTI написа:На Типото смених ремък Dayko- 18 лв и ролка SKF - made in franse 69 лв.+ работа на майстора 20лв. Аре стига къде са тея цени бе хора ролка 15 лв.Италианските ролки са боклуци да знаете!!!!После да не правите цял ДВГ от икономияSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
damianoff написа:VEGLIA BORETTI написа:На Типото смених ремък Dayko- 18 лв и ролка SKF - made in franse 69 лв.+ работа на майстора 20лв. Аре стига къде са тея цени бе хора ролка 15 лв.Италианските ролки са боклуци да знаете!!!!После да не правите цял ДВГ от икономия-------------------------------
0898506763
Коментар
-
Selqatin написа:Абе я ми дайте цена за преден носач,щото аз го намерих за 63лв-10% отстъпка,има ли по евтин???SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар