Бихте ли ми препоръчали какъв антифриз да налея - Fiat Bravo 1.8 16V.Нямам никакъв опит с тази марка - имам колата от около седмица. Препоръчваха ми розов, червен, зелен и какъв ли не, но бих предпочел мненията на хора, имащи достатъчно опит с Fiat.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антифриз
Collapse
X
-
по принцип марката e Parafluно на която и голяма фирма производител да вземеш няма да сгрешишShell, Sonax, Castrol, Aral, Mobil, Motul...не бих ти препоръчал да си купиш куче марказащото проблеми в началото няма да имаш, но след време корозията ще си каже думатаи като го разреждаш използвай дестилирана вода, а не такава от чешмата
-
Aми ето ТУК се изписа доста по темата антифриз, въпреки че според мен няма какво толкова да се кажеЧервения е за предпочитане, по-скъп е но и според спецификации се подменя на по-дълъг период, а освен това е по-малко активен към алуминиеви сплави.Доста по-важно е обаче не дали е червен или син, а да е от някакъв по-голям производител.Не ми се иска да сипвам някаква бутилирана в шише от олио оцветена субстанция, закупена от първото умряло магазинче, без идея в кой гараж е бъркана!Приста-Ойл например е добре. Продават го на бензиностанции Лук Ойл. Аз тази година ползвах червения на ACDelco - 35лв/5л. концентрат. Пристата е малко по-евтина.И по принцип не мисля че в зависимост от колата е задължително да се избира конкретна марка антифриз!
Стига да не е злобен ментак на киселинна основа
от който да се разтече системата като лейка след това - все тая.
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Aми ето ТУК се изписа доста по темата антифриз, въпреки че според мен няма какво толкова да се кажеЧервения е за предпочитане, по-скъп е но и според спецификации се подменя на по-дълъг период, а освен това е по-малко активен към алуминиеви сплави.Доста по-важно е обаче не дали е червен или син, а да е от някакъв по-голям производител.Не ми се иска да сипвам някаква бутилирана в шише от олио оцветена субстанция, закупена от първото умряло магазинче, без идея в кой гараж е бъркана!Приста-Ойл например е добре. Продават го на бензиностанции Лук Ойл. Аз тази година ползвах червения на ACDelco - 35лв/5л. концентрат. Пристата е малко по-евтина.И по принцип не мисля че в зависимост от колата е задължително да се избира конкретна марка антифриз!
Стига да не е злобен ментак на киселинна основа
от който да се разтече системата като лейка след това - все тая.
Коментар
-
filiar написа:Специално антифриза са го направили да отговаря на най-високите стандарти, с всичките му добавки за какво ли не, като му гарантират изключително удължен срок на употреба, като години и километри. Точно цифри не помня, но беше с разбиващи показатели - около 10 пъти по-издръжлив от стандартния.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар