Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за масло

Колата нещо почна да похапва доста масло 1 литър на 1000 км. Напоследък доста въртя по магистрали на ръба и малко над закона- 130-150 км/ч. Няма видимо пушене като да гори масълцето. Няма течове. Въпросът е някой ползвал ли е някакви добавки за масло за намаляване този неизвестен разход и ако да какви?П.П. Няма подозрителни шумове в мотора. Няма промяна във вървежа. Няма смесване на течности. Няма температурни аномалии.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

не очаквай чудеса от добавките,просто ще ти намалят малко разхода.иначе има хубави добавки на бардал,а за наголемите масларници слагам една евтина добавка-stop

Коментар

Задръж я на място на 4000+ оборота за около 30 секунди без да пускаш газта и вероятно ще пропуши.Лики Моли Stop Smoke има една - мяркал съм я в Метро, както и разни други добавки на STP. Тия добавки са гъсти, като мед.Да не си я прегрявал и да си "коксувал" маслообирателните сегменти ? Можеш да пробваш и номера с газта за горене.

1.9 JTD 110hp
      Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

кола

Сложи ХАДО или добавка на МОБИЛ
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Литър на 1000 си е нормално за мен Не се притеснявай. Иначе от известно време ме зарибяват за една руска добавка "Ресурс". На живо видях за едно Ц200, как след слагане двигателя утихна и то много. А уж казват за нея, че спира течове и вдига компресия. Изчетох де що има форуми за нея и мненията са противоречиви. Даже видях от нашия форум са писали във форума на Рено за нея(преди 10 години).
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

литър на 1000 е нормално?ами за 10 000 му трябват 10л,кое му е нормалното или си чешем пръстите

Коментар

Амиии...а за 100 000км, трябват 100л. И ние пушим цигари Кент и ядем бомбонки Тик-Так...Два пъти съм ходил да ми правят семеринг на коляновия вал. След 2000км пак почва да хвърля. Да ти кажа все още не съм се навил да ходя за трети опит и за това си знам едни 700-800гр на 1000км.Кой, какво си чеши - нз. До колкото виждам не си писал по темата.

Коментар

Kay_ написа:
                Кой, какво си чеши - нз. До колкото виждам не си писал по темата.
                Колегата е изказал мнение по повод твоята теза, че е нормално и да не се притеснява питащият. Ами наистина не е нормално.

Коментар

Спокойно де, ако игнорираме екологията, това че харчи 500 гр. на 1000 км. не те натоварва финансово. Понеже за пробег от 10 000 км. доливаш 5 литра и не сменяш масло ( щото ти е прясно ). Другите, на които не им го бара също сипват 5 литра за 10 000 км, но те го изливат в канала, а ти го изгаряш.

1.9 JTD 110hp
                  Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

абе,пичове,знаещи и незнаещи,как ще е нормално един автомобил да гори 10л на 10к километра.ако за вас е нормално,то за мен е ненормално,както и за инженерите измислили и конструирали двигатела с вътрешно гоерне и това е само объркване на хората търсещи мнения от форума.а какво да кажат хора,които доливат за 10 000км едва 200гр,да кажем.според вас дали ще долееш 200гр или 10л е едно и също?.явно говорим на други езици.

Коментар

добавки

свали свещите и виж цвета им , ако са черни или омаслени . си за сегменти или гумички на клапаните, при мен 100 гр при 10000км масло 1.8 16v стило. слагах добавка единствения ефект утихна малко тракането на вариатора .

Коментар

Kay_ написа:
                        Литър на 1000 си е нормално за мен Не се притеснявай. Иначе от известно време ме зарибяват за една руска добавка "Ресурс". На живо видях за едно Ц200, как след слагане двигателя утихна и то много. А уж казват за нея, че спира течове и вдига компресия. Изчетох де що има форуми за нея и мненията са противоречиви. Даже видях от нашия форум са писали във форума на Рено за нея(преди 10 години).
                        Явно, ще се наложи да обяснявам. Фиата от както го имам, хвърля масло. Два ремонта се направиха, хвърлиха се 300-400лв и пак почна да хвърля. За това съм се примерил и си доливам. За това под нормално за мен имам в предвид - моята ситуация и че не ме бърка това и така, колата е изминала 100к. Наясно съм, че никой не ги е конструирал да хвърлят или горят масло.Шъ мъ извиняваш Веско, че цапам темата. Утре черпя биронка

Коментар

добавки

колега kay не се заяждам , просто ми е интересно какви ремонти си правил по 300 400лв и продължава да ти харчи толкова масло.

Коментар

Абе и аз съм с доста голям разход на масло.говоря за 1.6 с новия мотор. Нямам течове,шумове,тракане ..., но за 10к си наливам 1л-1.5. ако на 10хил искам да съм на мах ще дойде 2л. ама ще мина на варианта си карам да ми го гори и да не сменям масло Хареса ми до сега карам само със селенияголд 10в40, но ще мина на по-евтино и така
                            Fiat Marea 2.4 JTD+
                            Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                            Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                            Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
                              Абе и аз съм с доста голям разход на масло.говоря за 1.6 с новия мотор.
                              Единият ми фиат е с този двигател и да чукна на дърво - не го пипа.Карам го с 5В40

Коментар

Working...
                              X