Колата нещо почна да похапва доста масло 1 литър на 1000 км. Напоследък доста въртя по магистрали на ръба и малко над закона- 130-150 км/ч. Няма видимо пушене като да гори масълцето. Няма течове. Въпросът е някой ползвал ли е някакви добавки за масло за намаляване този неизвестен разход и ако да какви?П.П. Няма подозрителни шумове в мотора. Няма промяна във вървежа. Няма смесване на течности. Няма температурни аномалии.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за масло
Collapse
X
-
Задръж я на място на 4000+ оборота за около 30 секунди без да пускаш газта и вероятно ще пропуши.Лики Моли Stop Smoke има една - мяркал съм я в Метро, както и разни други добавки на STP. Тия добавки са гъсти, като мед.Да не си я прегрявал и да си "коксувал" маслообирателните сегменти ? Можеш да пробваш и номера с газта за горене.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Литър на 1000 си е нормално за менНе се притеснявай. Иначе от известно време ме зарибяват за една руска добавка "Ресурс". На живо видях за едно Ц200, как след слагане двигателя утихна и то много. А уж казват за нея, че спира течове и вдига компресия. Изчетох де що има форуми за нея и мненията са противоречиви. Даже видях от нашия форум са писали във форума на Рено за нея(преди 10 години).
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Амиии...а за 100 000км, трябват 100л. И ние пушим цигари Кент и ядем бомбонки Тик-Так...Два пъти съм ходил да ми правят семеринг на коляновия вал. След 2000км пак почва да хвърля. Да ти кажа все още не съм се навил да ходя за трети опит и за това си знам едни 700-800гр на 1000км.Кой, какво си чеши - нз. До колкото виждам не си писал по темата.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Спокойно де, ако игнорираме екологията, това че харчи 500 гр. на 1000 км. не те натоварва финансово. Понеже за пробег от 10 000 км. доливаш 5 литра и не сменяш масло ( щото ти е прясно ). Другите, на които не им го бара също сипват 5 литра за 10 000 км, но те го изливат в канала, а ти го изгаряш.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
абе,пичове,знаещи и незнаещи,как ще е нормално един автомобил да гори 10л на 10к километра.ако за вас е нормално,то за мен е ненормално,както и за инженерите измислили и конструирали двигатела с вътрешно гоерне и това е само объркване на хората търсещи мнения от форума.а какво да кажат хора,които доливат за 10 000км едва 200гр,да кажем.според вас дали ще долееш 200гр или 10л е едно и също?.явно говорим на други езици.
Коментар
-
Kay_ написа:Литър на 1000 си е нормално за менНе се притеснявай. Иначе от известно време ме зарибяват за една руска добавка "Ресурс". На живо видях за едно Ц200, как след слагане двигателя утихна и то много. А уж казват за нея, че спира течове и вдига компресия. Изчетох де що има форуми за нея и мненията са противоречиви. Даже видях от нашия форум са писали във форума на Рено за нея(преди 10 години).
ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Абе и аз съм с доста голям разход на масло.говоря за 1.6 с новия мотор. Нямам течове,шумове,тракане ..., но за 10к си наливам 1л-1.5. ако на 10хил искам да съм на мах ще дойде 2л. ама ще мина на варианта си карам да ми го гори и да не сменям маслоХареса ми
до сега карам само със селенияголд 10в40, но ще мина на по-евтино и така
Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар