Здравеите,от скоро на няколко пъти извънградско ми дава "critical engine failure".Колата е мултипла 1.6 16v 103к.с. фабричен метан.Нещо придръпне отведнъж около 2500-3000 оборота и прехвърли на бензин.Изгася,запаля и грешката я няма,а понякога я показва постоянно,докато не поседи 5-10 мин.,но понеже бях в София и трябваше да се прибера с нея.На връщане същия номер.Някой да се е сблъсквал с такъв проблем.И важно уточнение,преди десетина дена ми замина термостата и извънградско спада на 1 деление температурата,при 4 деления за нормална температура на двигателя.Градско не ми е давала проблема(докато въртях из София,а въртенето си беше бая).Възможно ли е заради ниската работна температура на двигателя да дава грешката.Също така от доста време съм забелязал,че докато колата не разгрее(1-3 километра) след около 1500-2000 оборота не сменя ли на по висока предавка,все едно се дави,мощност нулева.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мултипла critical engine failure
Collapse
X
-
Термостата няма общо с грешката, но е хубаво да го оправиш.Закачи я на диагностика да се види какво показва, пък тогава ще говорим"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Реклама
Collapse
Коментар