Здравейте от няколко дни се чудя каква е връзката между двете понятия.Скоро мерих компресия на колата на сестра ми резултатите са 9.5 ; 7.5 ; 9.5 ; 9.5Това са атмосфери. Имали формула по която да изчисля степента на износване. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
компресия и степен на сгъстяване и връзката между тях
Collapse
X
-
ето какво намерих във форума на рено и ми отговаря на въпроса колко е износен мотораЗа всички автомобили - бензин и дизелСтепен на_____ Р, Начално _____ Р, Граничносгъстяване_______ Bar _______________Bar6,0 --------------->7,7 <5>8,5 <6>9,3 <6>10,1 <7>10,9 <7>11,7 <8>12,6 <8>13,4 <9>14,3 <10>25,1 <17>27,0 <18>28,9 <20>30,8 <21>32,8 <22>34,7 <24>36,7 <----------------25,7Р, Начално - Означава: Колата (двигателя) като нов. Така излиза от завода.Р, Гранично - Означава, че под тази граница двигателя е за ремонт ..... или скраб.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
-
Re: компресия и степен на сгъстяване и връзката между тях
AthlonXP написа:Здравейте от няколко дни се чудя каква е връзката между двете понятия.Скоро мерих компресия на колата на сестра ми резултатите са 9.5 ; 7.5 ; 9.5 ; 9.5Това са атмосфери. Имали формула по която да изчисля степента на износване. Благодаря.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:AthlonXP написа:Здравейте от няколко дни се чудя каква е връзката между двете понятия.Скоро мерих компресия на колата на сестра ми резултатите са 9.5 ; 7.5 ; 9.5 ; 9.5Това са атмосфери. Имали формула по която да изчисля степента на износване. Благодаря.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Първо трябва да се запознаеш с конструкцията на двигателя.След това спрямо конструкцията да имаш ориентировъчна връзка. Защото при някои двигатели връзката е много силна, но при други връзката е доста слаба.Ако искаш пак мери налягането. На загрял двигател и с натиснат дросел до края докато въртиш на стартер.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
AthlonXP написа:Здравейте от няколко дни се чудя каква е връзката между двете понятия.Скоро мерих компресия на колата на сестра ми резултатите са 9.5 ; 7.5 ; 9.5 ; 9.5Това са атмосфери. Имали формула по която да изчисля степента на износване. Благодаря.FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps
Коментар
-
С хубав стартер, на студен мотор с натиснат до края педал на газта. Ако пак има разлики, капни малко ( 20 гр.) масло във въпросния цилиндър да видиш дали издиша от сегменти/цилиндри или от клапани или дори гарнитура. Ако няма промяна - нагоре от буталото ще да е.За какъв мотор става дума все пак не става ясно, марка/модел ?
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар