Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за дебитомер

Този пост се явява като първи коментар на - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...аторски екип на fiat-bg.orgДа разбирам ли, че съм прецакал моя, тъй като миналата година свалях всички въздушни пътища и дебитомера, и ги измих с водоструйка ?! Или по-скоро как да разбера дали съм го прецакал, дали е започнал да си "заминава" ? Т. е. не съм го чистил, както е описано в ръководството.
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Кое ръководство ? Закачи я на диагностика и в движение под голямо натоварване ако изкара 850 мг/стр за създуха си ОК.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
      Кое ръководство ? Закачи я на диагностика и в движение под голямо натоварване ако изкара 850 мг/стр за създуха си ОК.
      Понеже изчетох доста за дебитомерите покрай моя случай мога да дам следния съвет...тва колко въздух трябва да изкарва си е гадаеме докато:-не се види кой е номера по Бош на дебиромера-не се влезе в сайта на Бош ауто и там по номера се гледат характеристиките при колко волта колко въздух измерваИ въпреки всичко пак не е много точно понеже дебитомерите в маса случай се ползват и в други марки коли, вече е въпрос на софтуерна интерпретация при колко волта компютура колко въздух да си мисли , че влиза. Ся примерно не всяка кола може да направи 1200 литра дебит.Ся ше прозвучи като хвалба, но понеже вече съм с нов дебитомер знам ква е разликата с такъв който макс даваше 4 волта. А разликата е че в оборотите над 3000 колата има мощност и набира юного яко оборотите отиват светкавично в лютеницата. А със стария след 3000 ставаше бавна колата все есно има напъхан парцал след филтура. И топно тогава ми показваше 820 литра въздух. Ся новия не съм го мерил още но скоро ще стане и съм 100 сигурен,че ще е над 1000 литра
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
        vgeorgiev написа:
        Понеже изчетох доста за дебитомерите покрай моя случай мога да дам следния съвет...тва колко въздух трябва да изкарва си е гадаеме докато:-не се види кой е номера по Бош на дебиромера-не се влезе в сайта на Бош ауто и там по номера се гледат характеристиките при колко волта колко въздух измерваИ въпреки всичко пак не е много точно понеже дебитомерите в маса случай се ползват и в други марки коли, вече е въпрос на софтуерна интерпретация при колко волта компютура колко въздух да си мисли , че влиза. Ся примерно не всяка кола може да направи 1200 литра дебит.Ся ше прозвучи като хвалба, но понеже вече съм с нов дебитомер знам ква е разликата с такъв който макс даваше 4 волта. А разликата е че в оборотите над 3000 колата има мощност и набира юного яко оборотите отиват светкавично в лютеницата. А със стария след 3000 ставаше бавна колата все есно има напъхан парцал след филтура. И топно тогава ми показваше 820 литра въздух. Ся новия не съм го мерил още но скоро ще стане и съм 100 сигурен,че ще е над 1000 литра
        Всичко това, което си написал е в сила ако се мери напрежение. Аз написах мг.въздух на такт. Освен това видях, че колата е 1.9 JTD Брава.Горивото се реже на 1050.П.С.: След като си сменил дебитомера с нов и имаш два стари, би ли ми продал единия стар ?
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

бих ти го подарил ако не беше на някое сметище единия.... имам и един из архива някаде но съм му оглозгал пластмасата около пластинката ако го намеря и ти върши работа щи го пратя
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Моя дебитомер беше адски мръсен, целият омаслен. Не можа с препарата за дебитомери да се почисти..и викам така и така няма ефект и май ще го изхвърлям, взех да то напръсках с обезмаслител меглио :D Стана като нов, а се оказа и че работи перфектно поне за сега...

Коментар

Working...
            X