Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Idea-всичко за модела.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Idea-всичко за модела.

Колеги,аз от 2 месеца съм горд собственик на Идеа,много съм доволен от колата.Смятам че е време да направим една тема,където хем да се видим колко сме на брой/май не сме много/,хем всеки да споделя за всякакви неща по колата,ремонти,разход,подобрения и т.н.Моята Идейка е 1.9 Мжет 2005 Emotion.Разхода градско ми е около 7-8,извънградско досега почти не съм я карал,едно ходене до Пловдив-разхода беше около 6 някъде.Имам някакво леко потропване от предницата,но като се затопли сега ще я гледаме.
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Mалко общо инфо за модела : http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Idea
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Ventura garage

Коментар

Fiat Idea 1.4 16V Emotion с първа регистрация 06/2006. Кара се от баща ми от около един месец. Търсих Мазда 2 или Хонда Джаз, но попаднах на много потдържана Idea с ГИ Lovato FAST и без да се замислям я купих и изпратих в България.Разход е рано да коментирам, но като се съберат достатъчно записи - ще споделя.Сменили сме задни пружини и амортисьори (избрах Bilstein). Предните са били сменени от първия собственик. Известен и широко дискутиран проблем (поне в английските и немските форуми) са чупещите се предни пружини, които могат да предизвикат спукване на гума и/или други щети.Разполагам с "Ръководство за употреба" на английски и немски език, но не мога да ги кача тук, защото файловете са по-големи от максимално разрешения във форума (400 KB).Немското може да се изтегли от тук - http://www.alle-bedienungsanleitunge.../fiat.htmlНа английски и още полезна информация, след като се въведе година и месец на производство - http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз май съм за смяна на предни амортисьори,имам леко тупуркане,смених тампоните но не се оправи.Друго което ми прави впечатление,че поне моята кола с 1.9 мотора е с тракащите предни спирачни апарати,така че предстои и тяхната смяна.
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Ventura garage

Коментар

Здравейте, колеги да се включа и аз в темата. От 8 месеца имам Fiat Idea(N1) 1.9 8V MultiJet "Emotion", колата е използвана, като служебна от фирма за спортни стоки(екипировка за мотокрос и футбол) в Италия намираща се в близост до град Бергамо(BG). Като я взеx беше леко занемарена и трябваше да се сменят някои неща. Ето какво съм сменил до тук:- Накладки (предни) - Steinhof SM638/1-NR RACING - ECE - R90;- Акумулатор 62Ah, 510A - Moll 562 025 051;- Демпферна Шайба - Fiat Ricambi;- Обтегач на обслужващия ремък - INA;- Ремък(обслужващ) - Gates;Още, като купих колата имаше тропане в окачването, което мислех, че идва от тампоните на предните амортисьори, но след преглед в сервиза се оказа, че те са ОК.След няколко месеца каране установих, че тропа само от дясната страна. Първо закарах колата да и проверят баланса на гумите и джантите, оказа се че две от тях са криви, като едната е точно отпред вдясно, откъдето се чува и тропането. Преместихме кривите джантите отзад. Следващото нещо, което направих беше да направя преглед пак в сервиза за да се разбере откъде точно идва потропването. След прегледа се установи, че е тръгнал да си заминава шарнира на десния носач, има още живот в него и не е напълно разбит, но напред във времето ще трябва да се смени и десния носач със шарнира. Въпреки балансираните гуми/джанти волана продължава леко дърпа надясно и изглежда ще трябва да се калибрира с MES и ELM 327.Мнението ми за Idea-та е повече от положително, има много неща, които ми харесват.Да ви споделя и един сайт доста интересна информация за Fiat Idea: http://www.italiaspeed.com/new_model...dea_index.html
          Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
          Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
          Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
          Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Подобни теми - всичко за даден модел в едно - не се толерират в този форум. Нека тука да се пишат само общи впечатления, а за техническите въпроси си пускайте отделни теми в правилните раздели.

Коментар

Много ме дразни малкия обем на казанчето за течността за чистачките !!!!!!!
              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
              Ventura garage

Коментар

Mury написа:
                Много ме дразни малкия обем на казанчето за течността за чистачките !!!!!!!
                ... и много трудно се налива течността, отворът е много тесен. Особено на път, оливаш всичко наоколо.
                FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

FIRE 8V написа:
                  Здравейте, колеги да се включа и аз в темата. От 8 месеца имам Fiat Idea(N1) 1.9 8V MultiJet "Emotion", колата е използвана, като служебна от фирма за спортни стоки(екипировка за мотокрос и футбол) в Италия намираща се в близост до град Бергамо(BG). Като я взеx беше леко занемарена и трябваше да се сменят някои неща. Ето какво съм сменил до тук:- Накладки (предни) - Steinhof SM638/1-NR RACING - ECE - R90;- Акумулатор 62Ah, 510A - Moll 562 025 051;- Демпферна Шайба - Fiat Ricambi;- Обтегач на обслужващия ремък - INA;- Ремък(обслужващ) - Gates;Още, като купих колата имаше тропане в окачването, което мислех, че идва от тампоните на предните амортисьори, но след преглед в сервиза се оказа, че те са ОК.След няколко месеца каране установих, че тропа само от дясната страна. Първо закарах колата да и проверят баланса на гумите и джантите, оказа се че две от тях са криви, като едната е точно отпред вдясно, откъдето се чува и тропането. Преместихме кривите джантите отзад. Следващото нещо, което направих беше да направя преглед пак в сервиза за да се разбере откъде точно идва потропването. След прегледа се установи, че е тръгнал да си заминава шарнира на десния носач, има още живот в него и не е напълно разбит, но напред във времето ще трябва да се смени и десния носач със шарнира. Въпреки балансираните гуми/джанти волана продължава леко дърпа надясно и изглежда ще трябва да се калибрира с MES и ELM 327.Мнението ми за Idea-та е повече от положително, има много неща, които ми харесват.Да ви споделя и един сайт доста интересна информация за Fiat Idea: http://www.italiaspeed.com/new_model...dea_index.html
                  Ти не е лошо да пробваш едно нещо,което може да те насочи към това какво тропа.Ако се чува силно по павета,пробвай леко да натиснеш спирачката,ако изчезне значи ти тропат апаратите,нещо което трудно се хваща при преглед на подемник.Аз моите така ги хванах,сега ще ги сменям,после може да ви напиша от каква кола стават,имам едни от Алфа 147 ще видим дали ще паснат.
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Ventura garage

Коментар

Някой разполага ли с "Ръководство за употреба" на български или в най-лошия случай на руски език?
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                      Някой разполага ли с "Ръководство за употреба" на български или в най-лошия случай на руски език?
                      На български трудна работа,според мен тук не е продадена нито една такава нова кола.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Ventura garage

Коментар

Предполагам, че ще е трудно. Но по-ми е трудно за всяко нещо да превеждам по няколко страници и да обяснявам после допълнително по няколко часа.Попаднах на една статия - http://fakti.bg/avto/1479-praktichna-ideiaкоято ми дава надежда, че са се продавали такива автомобили в БГ.

Коментар

Stefanaki написа:
                          В download секцията има eLearn диска за Idea.http://download.fiat-bg.org/Books/Idea/Упътване има на английски в английския форум:http://www.fiatforum.com/downloads.p...d=10Мисля, че английския е по-разбираем от руския в наши дни.P.S. Оф, имаш предвид баща си... трудно ще намерим.P.P.S. Не съм сигурен дали за английския форум не трябва да сте регистрирани.

Коментар

Да си кажа и аз мнението имам я от 2 год честно казано съжалявам че я купих независимо че тогава с голям мерак я взех .И така минусите1 скъпа поддръжка обслужване първоначално над 500лв и то с части средна цена .2 пластмасата и в купето се рони изгоряла лайсните до предните стъкла също като питах за тех да ги сменя няма по моргите казват ги търсят масово ронят се направо.3 Даде дефекти в кутията с предпазители те при мотора сменени 3бр релета и почистена от окисляване 2 пъти ме оставя на пътя и нали имаме добри сервизи 3мес нерви и пари и накрая един колега във форума имаше подобен проблем мисля че беше със стило та го открихи аз си я оправих .Затова си купих и диагностика препълнят ли ти горивния резорвоар веднага ти изписва и т.н.4 Шумен мотор 5 На дупките се чуватвърд удар проверих предницата тампони амортисъори носачи наред и се уверих че са омекнали предни пружини то това била слабост тяхна та старото ми пунто беше с12год по старо от идеата но пластмасата и беше здрава и не ме е оставяла никъде за тези год където я карах па може и такъв късмет да имам а за описание на български няма.Пожелавам ти късмет.
                            TSOLOV

Коментар

Mury написа:
                              Ти не е лошо да пробваш едно нещо, което може да те насочи към това какво тропа.Ако се чува силно по павета, пробвай леко да натиснеш спирачката, ако изчезне значи ти тропат апаратите, нещо което трудно се хваща при преглед на подемник. Аз моите така ги хванах,сега ще ги сменям, после може да ви напиша от каква кола стават, имам едни от Алфа 147 ще видим дали ще паснат.
                              Това което казваш ще го пробвам, но съм почти на 100% сигурен, че не е от тях.
                              Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                              Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                              Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                              Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Working...
                              X