OpenGL написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой автомобил да избера?
Collapse
X
-
Nuova Croma - so far...so good
Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
Fiat BRAVA JTD - ex love
-
Най-евтино е, ама си има и своите недостатъци.40 лв. са си фактор, що да не са. Мога да ти изредя поне 10 важни неща за които мога да ги похарча на момента :DЗа мен нормалното извънградско каране е 100км/ч. При тази скорост с газ ще ти изгори 9 литра, а с дизел ~5.3Газ 90лв./1000 км.+ по-евтино+ малко по-евтина поддръжка-- цената на ГИ (при разлика от 30 лв. в цената на горивото за 1000 км, ГИ ще се изплати за 23 000 км)- повече време за зареждане- по-малка мощност- газова бутилка в багажникаДизел - 120лв./100++ по-добър вървеж+ празен багажник+ бързо зареждане+ по-добрия вариант ако пътуваш в чужбина-- по-бавно загрява, което си е проблем зимата- по-скъпо гориво- малко по-скъпа поддръжкаГоре-долу за това се сещам.И аз карам на газ(метан) по икономически причини, но ми се иска да карам дизел Нека спрем до тук, понеже тези сметки са малко извън темата на колегата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
За да отговоря на въпроса на OP, аз лично бих предпочел Стилото от изредените автомобили и то само заради окачването. Окачването на Алфата е много по-комфортно от това на Фиата, но и доста по-скъпо за обслужване. Може би нелош избор би бил и една Мареа комби от тия години. Мисля, че е по-масов автомобил от Стилото, а това си е плюс - повече чарколяк по моргите. Освен това мисля, че ще влезе перфектно в посочения бюджет от 3000 лв.M5kov, сетих за един плюс в ползва на газта- паралелена горивна система - палиш директно на газ. Било заради повреда в горивната система, бензинова помпа, дюзи.Наскоро ми се случи следната случка. Наложи се да паркирам на една бубуна, плътно вдясно край пътя. Не се гордея, понеже малко застъпих нещо като тревна площ. Колата с десни гуми, качени на високо се наклони наляво до степен, че взеха да ми се изсипват боклуците от барчето. Мина ми през акъла, че може да имам проблеми при палене, но се наложи да я изгася и да я оставя в това положение. Не след дълго, тръгвам да си ходя - въртя ключа, ама ние газаджиите имаме бензин, колкото да не свети ламбето. Та въртя ключа, мотора хлъцка, но палене нъцки! "Представи си стрино Пено, глътна въздух и умря" Хептен няма душа, не мога сляза от бабуната, да изравня нивото в резервоара. Обаче стария газаджия, владее газовата до съвършенство - натискам и задържам "клавиша", колата пали от четвърт, стотици коне се изправят на задни крака и отлепям със страшна сила, хвърляйки буци кал до небето.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
В конкретната ситуация може просто да слезеш и да я побутнеш Иначе да, плюс си е.Мареите вече са по на 15-20 години, колкото и да си ги тачим годинките си тежат."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
alvanovo написа:emzo написа:alvanovo написа:икономията от колата няма да ме направят по-богатизбирам колата за удоволствие и за това я карамEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
За тоя разход от 10.5 при скоростите, дето си посочил се обърни към emzo. Той даваше награда от 1000 лв. за всеки, който измине 100 км със скоротст от над 140 и разход под 10 л. газ.Какво е това масло "най-скъпото на пазара" и тия гуми с намалено съпротивление, дето ти смъкват толкова разхода ?Значи викаш, че всички спират, като видят срещу тях БМВ 318 ? С кой мотор е това БМВ - 116 коня или 143, щото по каталог една Мареа 115 е на кантар със 116 коньовото, що се отнася до ускорение от място.За веригата ясно, ама и на alvanovo не се сменят кабели на свещи, понеже няма такива, та не знам за какво паткане и кюфкане става въпрос.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
За мен лично 40 лв са фактор. Минавам по над 2500 км на месец и имат значение парите, които давам за гориво .Купи си такава кола ,която на теб ти допада и в зависимост от твоите критерии.На колегата с 28 сменени коли сега му харесва БМВ, аз си държа макарона ,защото искам да ми е евтино.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
OpenGL написа:За тоя разход от 10.5 при скоростите, дето си посочил се обърни към emzo. Той даваше награда от 1000 лв. за всеки, който измине 100 км със скоротст от над 140 и разход под 10 л. газ.Какво е това масло "най-скъпото на пазара" и тия гуми с намалено съпротивление, дето ти смъкват толкова разхода ?Значи викаш, че всички спират, като видят срещу тях БМВ 318 ? С кой мотор е това БМВ - 116 коня или 143, щото по каталог една Мареа 115 е на кантар със 116 коньовото, що се отнася до ускорение от място.За веригата ясно, ама и на alvanovo не се сменят кабели на свещи, понеже няма такива, та не знам за какво паткане и кюфкане става въпрос.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
ivel написа:мани ги тия бмв-та и мерцедеси,че ми се повръща като трябва да ги правя.пък този дето ги хвали,да не скача да спори ,че хиляда кусура,ще им спомена на тези скъпи и сложно конструирани боклуци,та те за това и са си за бизнес класа,сиреч,хора ,които не им пука колко пари дават за поддръжкаEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
OpenGL написа:alvanovo написа:икономия от кола не чакайвземи най-мощната
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар