Имам голям проблем с колата не качва масло в двигателя или по точно качва ама когато си иска купих я преди седмица нямаше проблеми освен че прекъсваше все едно е за свещи в крайна сметка се оказа че не е от свещите защото ги смених и проблема остана колата не е била в движение в последните 3години . някой има ли представа как може да се разреши проблема и от къде идва ?! благодаря предварително [/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo 1.4 12v ПОМОЩ !!!
Collapse
X
-
svetli4a написа:Свети ли ти нещо по таблото за ниско налягане ? Как разбра че не качва ? Отвори ли капака на клапаните да погледнеш състоянието на вала и пръска ли от паяка? Почисти ли паяка ? Трака ли като дизел като работи ?Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
кола
Този модел нали имаш маслена магистрала и тя се запушва да не е това проблема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=260425А изхвърлянето на антифриза е гарнитура или запушен радиатор.
Коментар
-
Тя като не е карана като я взе доливал ли си антифриз, и ако си доливал разширителния малко лъже, средата е малко надолу да си го препълнил, цвета му какъв е - да не би да е черен ? Това за маслото мисля че е нормално щом не е карана толкова време и маслото сигурно е на боза а отворите на паяка са някъде 0,6-0,7 милиметра. Извади го накисни го в коресилин да изпопадат мизериите, през това време докато се кисне извади повдигачите и ги раздвижи с менгеме най-лесно. И докато е отворена горе, пак казвам виж вала, ако има изядени гърбици не се чуди че прекъсва. Ако всичко по вала ти е наред смени й маслото и я промии - има добавки вече всякакви, аз лично промивам с нафта и масло (последно даже само с нафта). Дано нещо не е обезвъздушена както трябва или да си й налял повече антифриз, защото другото е каквото са ти казали колегите.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар