Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5-та предавка за Мареа 1.8- замяна

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    5-та предавка за Мареа 1.8- замяна

    Здравейте!След като прегледах доста теми по въпроса за замяна на петата предавка с по-бърза, моля някой, който го е правил да сподели. Става въпрос за Мареа 1.8 113к.с. Иска ми се да разтоваря малко мотора на пета, най-вече, че честно казано почти не усещам разлика с четвърта. От 60км/ч си наема на пета спокойно, но при 100 оборотите подминават 3000. Разбрах, че е възможна замяна на зъбчатките на 5-та, но не съм сигурен от каква кутия да търся. А също трябва ли да свалям кутията за тази интервенция или може директно през малкия капак?Моля, някой с опит да сподели.Благодаря!

    #2
    Нещо ми се върти, че някъде тук четох, че след 2000 година кутията на (insert Bravo/Brava) била по-(insert къса/дълга) и била по-приятна за дълъг път.Другото е да видиш от някакъв дизел, специално за петата зъбчатка. Но дизела има с около 50 Nm повече макс въртящ момент от твоя мотор и не съм сигурен, дали няма да умре съвсем на 5-та, още повече, че твоя мотор ги дава чак при 4400 оборота, а при оборотите на които вероятно искаш да пътуваш на дълъг път ( около 2000 ?) е по-скоро мизерен въТРящия момент.

    1.9 JTD 110hp
    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

    Коментар


      #3
      Отваряш епер, с твоя вин си виждаш зъбчатките.После отваряш сервизния пдф за браво/а/мареа, намираш главното предавателно число и почваш да ровиш в епер за кола с други предавателни числа.После малко сметки и те така.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

      Коментар


        #4
        Аз съм също с къси скорости. Но пък на 5-та предавка изпреварвам много често и то сравнително бързо. Ако е дълга няма да става работата. На магистрала - еми карам с 4500-5000 оборота и това е.
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

        Коментар


          #5
          Кутията мисля,че е С510.Това,което съм прегледал и чел по форумите,5-та предавка я заменят от ТД100.Правено е и са доволни хората.Но преди да се захванеш провери в действителност по бумагите.И да споделиш после,ако направиш промяната.

          Коментар


            #6
            То, че ще се похваля е сигурно, само да намеря подходящите зъбаци.

            Коментар

            Working...
            X