Колеги един притял се е зарибил по купетата. И иска да знае 1.8 мотора дали е добър или 2.0 да си вземе или турбо мотора? Какви са им слабите места и разхода наай- вече много по голям ли е на 2.0 ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой мотор на Фиат купе?
Collapse
X
-
Между 1,8 и 2,0 е спорен въпроса, едни казват че 1,8 е по добър от 2,0, други обратното. Имах преди година и нещо Купенце 1,8 и мога да кажа че беше много добро. Много е комфортно за каране . Разлика между двата мотора като вървеж мисля че не е голяма. За слаби места - не съм имал някакви по специфични проблеми с него. Сменях няколко пъти бубини на свещите и като се замисля за 5 години каране не съм има почти проблеми с него. Може би според мен като слабо място мога да кажа, че е топлообменника и вариатора. Последната година ми създаде доста проблеми наред с некадърни майстори. За 5 години съм сменял бубини, биалетки, вариатор (последната година) и консумативи само, доста здраво се оказа. Преди да го бракувам носачите вече бяха за смяна и това е. Какво каза обаче колегата за предпочитане е турбо.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
wwalker написа:Интересен въпрос, когато става дума за 225 коня спортна кола при 5 цилиндровия мотор. Не е икономична ежедневка и не е масова, а по-скоро за ценители. Официалните данни са 14,4 градско и 7,6 извънградско. След като задаваш такъв въпрос по-добре се насочи към ширпотреба.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
didich написа:joreto1405 написа:Аз за това питам за 1.8 мотора, защото ще се кара всеки ден колата.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Аз като бивш собственик на 1.8 и в последствие на 2.0 16VТ, ще те посъветвам изобщо да не се занимаваш с тоя тумор 1.8..... Щом ти трябва кола за всеки ден, по-добре си карай пунтото За читаво турбо купе ще ти трябва доста солиден бюджет, а след това разходите стават все по-големи и по-големи. На дали ще вземеш турбалан и ще го караш stock.. За 1.8-цата какво да ти кажа, не върви особено, градско харчи доста стабилно, особено ако ти е тежък крака. От доста хора съм чувал, че 1.8-ците им харчели 10 градско, не знам как се постига разход от 1.5л под каталожните данни...Най-ниския разход в София, който съм постигал е 11.2(зареждане до капачката на една и съща колонка). Обичайно беше към 13-14(сутрин и вечер се движа в най-пиковите часове). Извънградско над 150 картинката става доста грозна....
Коментар
-
injekciona написа:Аз като бивш собственик на 1.8 и в последствие на 2.0 16VТ, ще те посъветвам изобщо да не се занимаваш с тоя тумор 1.8..... Щом ти трябва кола за всеки ден, по-добре си карай пунтото За читаво турбо купе ще ти трябва доста солиден бюджет, а след това разходите стават все по-големи и по-големи. На дали ще вземеш турбалан и ще го караш stock.. За 1.8-цата какво да ти кажа, не върви особено, градско харчи доста стабилно, особено ако ти е тежък крака. От доста хора съм чувал, че 1.8-ците им харчели 10 градско, не знам как се постига разход от 1.5л под каталожните данни...Най-ниския разход в София, който съм постигал е 11.2(зареждане до капачката на една и съща колонка). Обичайно беше към 13-14(сутрин и вечер се движа в най-пиковите часове). Извънградско над 150 картинката става доста грозна....Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар