Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ролките. Не знам коя не е сменена?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ролките. Не знам коя не е сменена?

Колеги, скоро ще направя една година от както взех Бравата и като сменях ролките в Италсервиз нямаха една ролка от всички и ми казаха да мина да я сменят след седмица. Да, но тая седмица мина и станаха доста месеци от тогава и чак сега се сетих, като зачетох една тема, че едната ми ролка не е сменена.Дали ще може да се установи коя е? Аз мисля, че беше някаква пистова, която беше се поизносила, но не съм сигурен?

ами мисля че аз като ги сменях бяха две ролки и една шайба.Едната по скъпата е обтягащата, а другата беше паразитна(около 30лв.). Преди да ги сменя (те бяха разбити) когато пусна климатика и завия на място и ми падаше ремъка.Но от като ги смених засега нямам проблем.
    Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

По темата...!

Здравей Добри!Не бях влизал от два дни и сега когато влязох изобщо не се учудвам, че най-сериозния отново е с тема във форума!Аз да ти кажа досега не съм сменял нито ремъци, нито ролки. Е и двете коли така се случиха!Все си мисля, че ако отидеш пак в този сервиз няма начин да не разберат къде са си оставили ръцете,кое са сменили и кое не са.Аз обаче, сега се каня да посетя някой от официалните сервизи на Fiat в София, че нещо ми се иска да ме включат към компютър за да видят как е ECU-то. Появява ми се ERROR CLI на дисплея при километрите и понеже съм с климатроник там ми се показва и външната температура, която понякога не отчита вярно и ми изписва грешка.И другото, което съм замислил е да отскоча до Bosh сервиз, за да ми направят една настройка на ГНП-то и цялата система, че са Bosh-овски, че нещо сместа ми се струва преобогатена и разхода е завишен. Ако решиш да отидеш в този сервиз или друг такъв представител на Fiat и се съгласиш, може да се вдигна от Джумаята и да отидем заедно, че в София ми е малко трудно да се ориентирам и после да ме водиш и до Bosh. Хич не се и чуствай задължен.А и все ми се иска да питам някъде за това тракане на веригата на маслената помпа, има ли такава, може ли да сме смени, неприятно е да дрънчи точно когато загрее маслото в двигателя.
      Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Проблемът е, че Италсервиз са измекярчета и не се стараят и не искам да ходя повече при тях. Имам си няколко майстори, на които им имам повече доверие и мисля да пробвам утре да прегледат ролките и евентуално да сменят старата. Мисля, че беше паразитната ролка, но не съм сигурен.

Коментар

Честно да ти кажа... трудно ще се разбере коя ролка е за смяна след една година работа на мотора. Само да ти спомена, че има две ролки на ангренажа и две на плоският ремък.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Днес не можах да отида до майстора да ги види тия ролки

Коментар

Working...
            X