Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със нов съеднител на Fiat Bravo 1.6 бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със нов съеднител на Fiat Bravo 1.6 бензин

Здравейте,първо да се извиня на модератора но не намерих подобна тема,но все пак може да съм дублирал някоя.Значи проблема е следния.Сменял бях преди 6-7 години съединителя на бравото и миналата година нещо започна да вкючва трудно първа и задна,отидох на майстор,нави малко гайката и колата се оправи,така карах около година без проблем.Една сутрин без никакви симптоми от преди колата не искаше нито да върви ,нито да включи скорости на запален двигател.Като включа и отпускам съдинителя колата не тръгва.Дойдоха майсторите казаха смяна на съединител,викам Ок и проблемите започнаха.Не знам какъв е съединителя,не ми дадоха право да си избера.Смениха го ,колата си вървеше добре но като карам повече градско 15-20 км и като включа задна да паркирам и после край,няма първа няма нищо.Отидох пак при майсторите натягаха жилото,оправи се за малко като че ли ,после скъсах жилото,сложиха ми ново,на друго място,педала беше много твърд, карах пак същия проблем,отидох пак при първите майстори,казаха ми че жилото не е било за моя модел а за модел с ABS,сложиха ми ново уж за моя модел,разлика в твърдостта има но като загрее колата пак прави същите неща,не иска да включва,ако включиш на първа после не може на втора а си караш само на първа.На загасен двигател скоростите влизат като мед и масло.Ако оставя колата да изстине,проблема се оправя.Пак им се обадих да ходя,че вече не знам,казаха ми че може да е от скоростите ,но с консултация с други майстори ми казаха че няма как да е от тях.Не знам вече,случайно някои ако се е сблъсквал с тоя ппроблем да сподели,ще бъда благодарен!!Съединителя е сменен целия ,масло в скоростите има догоре,някъде четох че имало някаква помпа на съединителя която понякога прави номера,но незнам мойто браво има ли такова нещо ,няма ли?

Нямаш лагер-помпа, само аксиален лагер. Явно проблема е в съединителя,щом на неработеща кола проблема го няма. Чудя се защо се съгласявате да ви слагат "някакви" части, които примерно струват 50лв ,но ви ги хващат като за 100лв и после проблемите са налице. Ако ми кажат че не мога да избера частите които да ми сложат на колата директно си тръгвам от там.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Щом казваш, че имаш жило няма как да имаш помпи на съединителя. Аз много време страдах по подобен начин, но накрая си сложих едно късо жило (моето беше от дългите) и всичко си дойде на място.
      1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
      2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

да преди беше дълго жило ,сега ми сложиха късото но проблема си седи,не знам вече!!събирам мнение,че аман от майстори,поне малко от малко да съм подготвен

Коментар

Ако преди 7 години са ти сменили съединителя с нов и комплект сега си за смяна поне на притискателния диск. Няма никакво значние каква марка е- всички изкарват над 100 000 км..
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

сменен е преди няколко седмици,описах за предишния съединител с оглед ако има някоя подробност /я някои тампон ,я нещо друго /за която незнам и не е сменена някоида каже

Коментар

kerrirose написа:
              сменен е преди няколко седмици,описах за предишния съединител с оглед ако има някоя подробност /я някои тампон ,я нещо друго /за която незнам и не е сменена някоида каже
              Колега, а дали този " нов" съединител е монтиран правилно? Защо не разглобиш и не погледнеш какво се случва? А може и в кутията да е проблема.

Коментар

Слагаш LUK и си решаваш проблема.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                  Слагаш LUK и си решаваш проблема.
                  Според мен няма значение от марката...Всичко е въпрос на късмет и колко пари ти се дават.

Коментар

Hristo Dimov написа:
                    Колега, а дали този " нов" съединител е монтиран правилно?
                    А как се монтира грешно съединител?

Коментар

naskobg написа:
                      Hristo Dimov написа:
                      Колега, а дали този " нов" съединител е монтиран правилно?
                      А как се монтира грешно съединител?
                      Само веднъж съм виждал грешен монтаж - обърнат обратно феродов диск. Колата е изминала 100 метра преди да превърти и скъса двустранно диска. Няма начин да се случи нарочно, но стават и такива грешки.

Коментар

Феродовия диск няма начин да се обърне обратно и да се монтира...
                        BMW 318is COUPE 140hp
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Hristo Dimov написа:
                          Само веднъж съм виждал грешен монтаж - обърнат обратно феродов диск.
                          Ако го обърнеш, пружините ще опират на маховика и самият диск няма да легне на него!

Коментар

naskobg написа:
                            Hristo Dimov написа:
                            Само веднъж съм виждал грешен монтаж - обърнат обратно феродов диск.
                            Ако го обърнеш, пружините ще опират на маховика и самият диск няма да легне на него!
                            +1
                            BMW 318is COUPE 140hp
                            FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

точно така,дори притискатела няма да може да се стегне

Коментар

Working...
                              X