Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер на о-пръстена зад водната помпа на Пунто 1.2 60 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Размер на о-пръстена зад водната помпа на Пунто 1.2 60 к.с.

Извинявам се, ако вече има подобна тема, но не успях да разбера размера на о- пръстена, намиращ се зад водната помпа на Пунто 2001г. 1.2 60 к.с.Днес забелязах сълзене от там и мисля, че е време да го сменя. Ще съм благодарен на колегите, ако споделят и начина на смяната му - трябва ли да поставям силикон, или не е необходимо? Поздрави!

Ф29.74 x 3.53mm Оригинал - иначе Ф30 малко по дебел Не е необходимо да слагаш силикон. Тръбата се държи само на едно единствено болче, развиваш го и с леко въртеливо движение вадиш търбата .За по удобно и лесно аз разкачах колекторите и ги бутах към радиатора и малко надолу , след като сложиш пръстена на тръбата намажи я лекичко с грес или Веро.Успех с начинанието.
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
      Ф29.74 x 3.53mm Оригинал - иначе Ф30 малко по дебел Не е необходимо да слагаш силикон. Тръбата се държи само на едно единствено болче, развиваш го и с леко въртеливо движение вадиш търбата .За по удобно и лесно аз разкачах колекторите и ги бутах към радиатора и малко надолу , след като сложиш пръстена на тръбата намажи я лекичко с грес или Веро.Успех с начинанието.
      Много благодаря! Малко съм объркан - по Епер дават два вида пръстени. Единият е този с размери 29.7х3,53 мм, и друг който е доста широк. Не съм го разглобил все още, но е добре да ги имам купени частите преди да започна. Поздрави!

Коментар

За да нямаш изненади при монажа купи направо тръбата-тя трябва да е с пръстена, само гледай къде и е закрепването към блока-дали е посредата или в края до маркуча. Освен това мисля че не пръстен с кръгло сечение а е малко сплескан. И последно аз купих един джоб с опръстени тъй като не му знаех размера и при свалянето го скъсах. От всичките най-накрая един стана но с малко тефлонова лента намотана на тръбата и така вече 3-4 години ако не и повече.
        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
        X