Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагайте! Проблем със скоростна кутия на Путно 1.6 '95-та

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагайте! Проблем със скоростна кутия на Путно 1.6 '95-та

Здравейте на всички. Четох из форума за подобен проблем но май при мен е някаква аномалия....Когато колата не е карана примерно 5-6 часа скоростния лост на студено си е добре (освен 2-рата но това мисля че е нормално за Фиат). Та мисълта ми е че когато работи известно време (20-30 минути градско) лоста става много твърд. Едва се вкарва коя да е скорост. Четох тук че това го прави при студен двигател в студено време а при мен е обратно...когато колата е работила известно време. Маслото в скоростната не е сменяно от мен (предишния собственик не знам дали е сменял, вероятно не). Мисля си че е от маслото но все пак да питам и по-запознати. Какво трябва да е маслото на скоростната? 75W90? Да ми препоръчате марка?
    Фиат Стило 1.9 JTD 115
    Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115 (+чип)
    Не си ли карал Италинка не знаеш какво е романтика.

Смени маслото. Аз казах на маслара да ми сложи най ефтиното което да мирише на чесън. Скоростите като почнатн да влизат трудно задната хърка ли?
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
      Смени маслото. Аз казах на маслара да ми сложи най ефтиното което да мирише на чесън. Скоростите като почнатн да влизат трудно задната хърка ли?
      Като се появи този проблем не съм ползвал задна. Но от време на време хърка когато си пожелае
      Фиат Стило 1.9 JTD 115
      Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115 (+чип)
      Не си ли карал Италинка не знаеш какво е романтика.

Коментар

Working...
      X