Вчера на магистралата ми блокира двигателя. Заслужава ли да се ремонтира и горе-долу на каква цена. Или незнам какво да правя. Незнам какво решение да взема, защото в нея за три години съм набил 6000лв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Coupe 2.0 16V Блокирал двигател
Collapse
X
-
Тея хиляди, не знам като какво ги раздавате. Намираш мотор за 400-500лв., може и по-малко, ако ползваш твоята глава, ако е на сервиз смяната на мотора още 350лв. и караш докато каталяса. Но ако си харесваш колата и ти се занимава, още 200лв. за сегменти и лагери, и си ти. Това е накратко, други разходи, евентуално които може да направиш са маслена помпа, водна помпа, ангренаж, но това са си нормални разходи при поддръжката на един автомобил.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
hp2010 написа:Ако година ремонтирам за 1500-2000лв според мен по добре да си взема друга кола. Ако сменя двигателя каква ми е гаранцията, че другия ще е добър и няма да ми дава проблемиFiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
Тоя ремонт може и ефтино да излезе, пак казвам, първо отвори и виж какви са пораженията - ако си задрал само вал може да минеш с едно шлайфане или купуване на такъв втора ръка и едни лагери, промивка, ново масло и си готов, ако си ударил и клапани, тогава имаш още изваждане, ако е заминал блока тогава мислиш за друг мотор, но всичко е само догатки, отвори и тогава смятай.punto HGT
Коментар
-
.
Моето виждане е следното.Извади стария двигател като следиш кое от къде откачаш при нужда снимаш,някои колега на ти с мотора може да огледа за пораженията.Ако са само лагери не е страшно,но ако е нещо по-сериозно се огледаи за някое такова ударено,2-3 по яки приятеля го меткате вътре,редиш кабелите и газ.Решиш ли да задълбаваш в хубав ремонт,то сумата ще набъбне драстично,маисторите косят доволно,Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Re: Fiat Coupe 2.0 16V Блокирал двигател
Здравей колега, на мен ми се случи точно същото преди година с мойта брава - масло си имаше доволно - просто ми изпадна клапан - проби ми буталото абе въобще мазало стана - майстора ми обяви цена на ремонта като за цяла кола. Иначе си я поддържах съвестно каквото се обадеше - веднага го сменях - масло, филтри всичко редовно и как е изпаднал клапана и майстора не можа да ми обясни. Та колега купих си нова кола, а старата половината вече я продадох на части а след месец-два каквото е останало от нея в Надин :D Ама ти си преценяваш.brava 16elx
Коментар
-
Re: .
naskobg написа:viktorsterev написа:........ при нужда снимаш,......Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар