Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1.6 гасне като загрее

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 1.6 гасне като загрее

Колеги, преди време пуснах тема какви проблеми имам с колата( Мареа Weekend 1.6 -1997 г.) и как е започнала де ме изоставя. Смених свещи ,кабели ,ремонт на генератора ,но проблемите си остават.Запалването когато е студена колата не е проблем,но колкото повече загрява пали по трудно докато накрая спира съвсем да пали,отделно от това ако не подавам газ започва да угасва .Звука да двигателя дори когато е студена не е нормален,бръмчи и няма мощност( на 3-та не мога да изпреваря).Тръгнах да я карам на диагностика ,докато стигна при майстора двигатела позагря и започна да гасне ,при него съвсем спря.Човека даже не поиска да закачи компа ,каза не била за него а проблема е механичен( да се види зацепването на ремъците после да се мери компресия и ...) Едвам стигнах до другия майстор обясних му какво е казал първия и го поставих в шах.Вече цял месец ходя по сервизи и няма оправяне. Помагайте с идеи ,че вече нямам нерви !
    FIAT MAREA WEEKEND 16V 1997

Измери налягането,което подава бензиновата помпа на загрял двигател /бензиновата помпа да е работила по-дълго време/.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
      Измери налягането,което подава бензиновата помпа на загрял двигател /бензиновата помпа да е работила по-дълго време/.
      Току що ми се обажда майстора -компресията била 11-12 на 4 цилиндъра .
      FIAT MAREA WEEKEND 16V 1997

Коментар

Като спре да пали, вземи бутилка вода и залей датчика на коляновия вал. После пробвай да запалиш.

Коментар

Hristo Dimov написа:
          Като спре да пали, вземи бутилка вода и залей датчика на коляновия вал. После пробвай да запалиш.
          Какво ще постигне, като залее с вода датчика?
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
            Hristo Dimov написа:
            Ще го диагностицира Ако той е проблема след охлаждане колата пали.

Коментар

kiriluz1 написа:
              kal0yanch40 написа:
              Hristo Dimov написа:
              Ще го диагностицира Ако той е проблема след охлаждане колата пали.
              Това ми хареса. По същия начин кат спре да пали може да сипеш студен бензин. :D
              Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Има логика, но най-много да пръсне датчика, патих от такъв проблем с датчика и за пореден път споделям. Извадих датчика и го закачих на мултицета, показваше нормалние 840 ома /мисля че по книга трябва да е 840-920/, нагрях го със сешоара и той започна да си вдига съпротивлението и на 1,2 К изключи след охлаждането паки беше нормален, просото си купих друг.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Това с водата е пробвано и е вярно - ако запали, значи датчика прави мизерии...Нищо сложно да се пробва, пък и колегата търси решение на проблемите си. Може и с диагностика в сервиз, но на пътя / пред блока/, това е начина - с вода.

Коментар

NikMar написа:
                    Има логика, но най-много да пръсне датчика, патих от такъв проблем с датчика и за пореден път споделям. Извадих датчика и го закачих на мултицета, показваше нормалние 840 ома /мисля че по книга трябва да е 840-920/, нагрях го със сешоара и той започна да си вдига съпротивлението и на 1,2 К изключи след охлаждането паки беше нормален, просото си купих друг.
                    Винаги има риск, но нима няма такъв, когато автомобилът преминава през локва - пак въпросният датчик се мокри...пък и други неща покрай него :D Замерването на датчика също дава добри насоки за изправност, стига да се сваля лесно...За мен би било труден вариант - намиране на канал, сваляне-/риска е по-голям да го повредя механично/. Всъщност, пак е въпрос на избор...

Коментар

Working...
                    X