Колеги да се оплача, по принцип си знам че в багажника става локва, и всичко метално каквото сложа при резервната гума ръждясва за отрицателно време, всичко е в бяло като мухал и влажно четох рових и тук теми , оправия няма, както и да е не ми е болка и се бях примирил... а също и отвора отзад, винаги гледам да няма нещо пред него да не би да запушва въздух.. Врял съм се и под бронята - перфе е няма запушено гумеата която игра роля и аз не знам на какво явно да пази да не влиза кал си е здрава отвора и той. Та днес ми се наложи вдигна колата на крик, хубаво вдигнах я с бая зор, трудно се въртеше и се прецака, както е вдигната - блокира. Тей намерих друг, свърших си работата и беше напекло викам отворя отзад малко багажника, ще махна и резервната гума да се проветря докато пипам отпред по мотора - и там греда резбата не тръгна, wd md няма не мърда. изкъртих я, изкъртих и пластмасовата врътка на крика - извода: влагата .... майакта на резбата и на двете. Ядосан съм адски много, дайте някаква идея какво да правя. Не знам наистина от какво може да е - имам 60 литрова бутилка отзад, тя си кондензира по малко - това нормално, пред нея имам бокс - двоен, който заема останалото свободно място точно над резервната гума и това е - място за друго няма. Бокса го пипам не е влажен, мокрото е само при гумата. Мислех си да изтръгна ли тая гума пред отвора за въздуха под бронята дето пази от мизерии, така ще се увеличи ли притока, също да не би бокса нещо да пречи също но не ми се вярва то там и без него си е затворено, не би трябвало да е проблем, благодарен съм на всякакви идеи. П.П клапата на парното ми е винаги отворена - т.е зима лято си дърпа свеж въздух от вън не въртя никога вътре уж за по-добро.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Влага в багажника
Collapse
X
-
за влагата
ако съдя по снимката,колата е брава,аз какво направих преди 7,8 години.отдолу самото корито на резарвната гума е голо,разбирай без изолация.намазах коритото с лепило,сигурен съм с хелми текс,залепих 2 см кече,и върху кечето алуминиево фолио.колата от 5 години я кара племенницата и за сега ядове нула.един вид термо изолация.а като се сетя колко яд ме беше за влагата,миришеше гадно и тн.толкова от мен и успех198mjet Bravo
-
Не влиза отникъде колега няма и как, мокрото е само при резервната гума и никъде в багажника, само отдолу, и като надигна тоя плат просто си личи че е влага - стои на малки ситни капчици. GeletoFIATbravo - да за брава става въпрос, ами при мен не е точно голо, има плат който е целия мокър а под плата не мога да видя, трябва да го изрежа, това е дупката за гумата, ако за там става въпрос.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
за влагата
ако си прочел правилно какво съм написал ще се светнеш веднага.всичките работи,разбирай изолирането против конденз съм го направил от външната страна на коритото за резервната гума.залегни под колата и сам ще разбереш за какво иде реч.колите са еднакви в багажниците.и моята има отвътре някаква облицовка от плат.поиграх си но има ефект,ако не та мързи опитаи.успех198mjet Bravo
Коментар
-
Здравейте,Имам подобен проблем и до някъде го реших. Вижте това ми мнение http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=23.Въпреки това когато и да вдигна стелката на багажника покрай резервната гума има вода на капки.Според мен влиза вода през семеринга на задната чистачка, защото имам повече вода след проливен дъжд.Другата причина е запотяването на задното стъкло на 5та врата. Кондензира и капе в багажника.ЕДИТ: Я виж ти с колегата Hristian_Aleksiev сме спорили в другата тема Хубаво е да се засечем отново04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Re: за влагата
GeletoFIATbravo написа:ако си прочел правилно какво съм написал ще се светнеш веднага.всичките работи,разбирай изолирането против конденз съм го направил от външната страна на коритото за резервната гума.залегни под колата и сам ще разбереш за какво иде реч.колите са еднакви в багажниците.и моята има отвътре някаква облицовка от плат.поиграх си но има ефект,ако не та мързи опитаи.успехЗдравейте,Имам подобен проблем и до някъде го реших. Вижте това ми мнение http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Въпреки това когато и да вдигна стелката на багажника покрай резервната гума има вода на капки.Според мен влиза вода през семеринга на задната чистачка, защото имам повече вода след проливен дъжд.Другата причина е запотяването на задното стъкло на 5та врата. Кондензира и капе в багажника.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
vgeorgiev написа:ЕДИТ: Я виж ти с колегата Hristian_Aleksiev сме спорили в другата тема Хубаво е да се засечем отновоsvetli4a написа:Писах по-горе че се врях под бронята да го огледам, там е точно като клапа не е само отвор, има си гумено уплътнение което затваря отвора и преминаването дори на прахоляк от там е невъзможно
Коментар
-
И аз преди много я мъчих тая влага, накрая се отказах...Директно махнах клапата и сложих една тръба - без промяна.Облепих със силикон около задната чистачка - без промяна.Поливал съм с вода капака като ненормален - не тече от никъде."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар