Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налягане на маслото в мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Щом не свети лампата за маслото, значи е наред.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

както не ми е много наред главата, като нищо ще разглобя да видя какво е точноили да купя още един мотор, да ме направя основен ремонт и да е готов за смяна или направо да го сменя ???колко струва един мотор - работещ все пак, че да няма много задрали неща по него
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
        както не ми е много наред главата, като нищо ще разглобя да видя какво е точноили да купя още един мотор, да ме направя основен ремонт и да е готов за смяна или направо да го сменя ???колко струва един мотор - работещ все пак, че да няма много задрали неща по него
        Колега, не се вкарвай във филми. Ако се счупи, тогава му мисли.
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

alvanovo написа:
          Предполагам за около 300 лв. можеш да намериш мотор. Обаче включи евентуално демонтажа, ако е все още на колата, което е препоръчително.

1.9 JTD 110hp
          Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

alvanovo написа:
            Ако наистина те сърбят ръчичките можеш да свалиш картера и да си направиш една ревизия на маслена помпа и лагери за твое спокойствие, макар че няма от какво да се притесняваш за момента. Ако не беше монтирал уред за налягането на маслото най вероятно нямаше изобщо да го мислиш тоя въпрос
            punto HGT

Коментар

ivel написа:
              първо манометрите за масло са малко по-специални-има дори изобразена масльонка на тях.второ-за да се направи до вътре трябва и тръбичка,трето -защо е нужна цялата тази игра
              Механичният манометър се използва за контролно замерване на налягането, при диагностика на мотора. По него може да се тарира ладовия, защото рускто изделие обикновено дава по-ниска стойност от реалната. Монтажът на механичен манометър на средната конзола не е никакъв проблем, но според мен е излишна глезотия. Може да е с медна тръбичка, може и с тефлонов маркуч. А колкото до разликите в манометри за масло и други, каква е всъщност?
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Добре колега колко масло ти гори??? Аз немога да разбера първата дума - намалява ли маслото или налягането на маслото??? Аз доколкото знам за налягането - на обороти фактор ти е лампата за маслото, ако несвети - нямаш проблми, а и щом на празен ход, при загрял двигател не ти държи 4-5 атм, значи и помпата е наред.
                FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

И аз като погледна заглавието на темата и все ми се струва, че иде реч за "намаляне" на маслото.Даже Гъгъл с неговите алгоритми, като му пуснеш сърч за "намялаге" и ти вика - "Може би имахте предвид: Намаляте " :D

1.9 JTD 110hp
                  Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

за налягане на маслото става въпрос, грешка съм допуснал
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Working...
                    X