Здравейте колеги,За справка искам да Ви попитам какво е нормалното налягане на маслото в мотора на Мареа 1,8 бензин?Моето го замервах с поставения от мен ладов уред и показва следното:Загрято масло до 90 градуса - около 1,1-1,3 атмосфери на празен ход.При 4 500 оборота пак на загрято масло до 90 градуса - около 4 атмосфери.Маслото ми е полусинтетика 10/40 и съм го карал около 9 000 км.Малко ми се струва ниско налягането на празен ход ?!?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Налягане на маслото в мотора
Collapse
X
-
Нормално е за празен ход. Правилото е около 1 бар на хиляда оборота.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Днес направих по-точни замервания. При температура на маслото около 90 градуса:-на празен ход около 800 об/мин - 0,5-0,6 атм-на 1000 об/мит - 1,2,-1,3 атм-на 1400 об/мит - 2,0 атм-на 4000 об/мин - 4,0 атмПредполагам, че на празен ход уредът работи с грешка може би поради това, че е в началото на скалата.От друга страна датчикът, който е на мотора май е с механика в него и при износване има луфтове - така бях чел като то монтирах преди 6 години.Само за 200 об/мит налягането се повишава с 0,7 атм, което ми е много чудно, че не е точно така. След това след още 400 об/мит с още 0,7-0,8 атм.Има ли някой мнение дали е добре налягането на маслото?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
didich написа:alvanovo написа:didich написа:Налягането ми се струва повече от добре, я кажи сутрин на студен мотор колко показва ?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар