Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налягане на маслото в мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Налягане на маслото в мотора

Здравейте колеги,За справка искам да Ви попитам какво е нормалното налягане на маслото в мотора на Мареа 1,8 бензин?Моето го замервах с поставения от мен ладов уред и показва следното:Загрято масло до 90 градуса - около 1,1-1,3 атмосфери на празен ход.При 4 500 оборота пак на загрято масло до 90 градуса - около 4 атмосфери.Маслото ми е полусинтетика 10/40 и съм го карал около 9 000 км.Малко ми се струва ниско налягането на празен ход ?!?!
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

По данни от ръководството при температура от 100 градуса на празен ход е 1.5 бара, а при около 4000 оборота 4 бара.
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
      По данни от ръководството при температура от 100 градуса на празен ход е 1.5 бара, а при около 4000 оборота 4 бара.
      значи съм малко под данните, което пак бива

Коментар

Нормално е за празен ход. Правилото е около 1 бар на хиляда оборота.
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Идеално ти е налягането-на 0.5-0.4 светва лампата.
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Днес направих по-точни замервания. При температура на маслото около 90 градуса:-на празен ход около 800 об/мин - 0,5-0,6 атм-на 1000 об/мит - 1,2,-1,3 атм-на 1400 об/мит - 2,0 атм-на 4000 об/мин - 4,0 атмПредполагам, че на празен ход уредът работи с грешка може би поради това, че е в началото на скалата.От друга страна датчикът, който е на мотора май е с механика в него и при износване има луфтове - така бях чел като то монтирах преди 6 години.Само за 200 об/мит налягането се повишава с 0,7 атм, което ми е много чудно, че не е точно така. След това след още 400 об/мит с още 0,7-0,8 атм.Има ли някой мнение дали е добре налягането на маслото?

Коментар

Налягането ми се струва повече от добре, я кажи сутрин на студен мотор колко показва ?
              punto HGT

Коментар

Този датчик,, дето го гледаш, е изключително неточен. Замерване се први с механичен манометър.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Така де, ама колегата иска да си следи налягането докато си кара колата, а тоя механичен манометър с макруча с малслото сигурно ще му е трудно да го прекара до там, по лесно е да се монтира датчика за налягането около мотора и до уреда само да си дръпне кабелите както е направил.
                  punto HGT

Коментар

И кво прави, кат не е точен? Доста такива са ми минали през ръцете.
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Удобството да го наблюдаваш докато шофираш си заслужава спрямо това уреда да ти е в моторния кош и да можеш да го видиш само на отворен капак.
                      punto HGT

Коментар

didich написа:
                        Налягането ми се струва повече от добре, я кажи сутрин на студен мотор колко показва ?
                        на студен мотор като запаля, на празен ход е около 3,5-4,0 атм

Коментар

първо манометрите за масло са малко по-специални-има дори изобразена масльонка на тях.второ-за да се направи до вътре трябва и тръбичка,трето -защо е нужна цялата тази игра

Коментар

alvanovo написа:
                            didich написа:
                            Според мен няма от какво да се притесняваш, всичко си е ок, карай си колата и толкоз
                            punto HGT

Коментар

didich написа:
                              alvanovo написа:
                              didich написа:
                              Според мен няма от какво да се притесняваш, всичко си е ок, карай си колата и толкоз
                              това ще направямислех да свалям картера, да гледам маслената помпа и ако се наложи са сменя лагерите на коляновия вално няма да го правя засега

Коментар

Working...
                              X