Съжалявам ако повтарям темата , прегледах доста сходни теми но не мога да се ориентирам при моята кола къде да търся запушването. До момента съм проверил пръскалката на задното стъкло + маркуча към нея. Проверен е и под лявата кора( мислих че там може да е клапана но не намерих). Ако случайно знаете къде се намира въпросното проблемно клапанче ,моля да споделите . Или някакви насоки за вероятни места където може да се е запушила системата, че не ми се разглобяват половината кори по пътя на маркучето от казанчето до петата врата. Предварително благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
не стига течност до задната чистачка.
Collapse
X
-
Re: не стига течност до задната чистачка.
killah_baby написа:Съжалявам ако повтарям темата , прегледах доста сходни теми но не мога да се ориентирам при моята кола къде да търся запушването. До момента съм проверил пръскалката на задното стъкло + маркуча към нея. Проверен е и под лявата кора( мислих че там може да е клапана но не намерих). Ако случайно знаете къде се намира въпросното проблемно клапанче ,моля да споделите . Или някакви насоки за вероятни места където може да се е запушила системата, че не ми се разглобяват половината кори по пътя на маркучето от казанчето до петата врата. Предварително благодаря.
-
На Dedra-та от подписа ми (комби) въпросното клапанче се намира зад казанчето със спирачна течност - не е много удобно за работа. И аз дълго го търсих, дори в тази тема съм задал същия въпрос, като много упорито твърдя че клапана не е там, където по-умните от мен са го показали . Не разбрах за каква кола става въпрос, но ако е Brava - Bravo - Marea - Dedra - Delta - с голяма вероятност клапанчето да е там.::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=67255Има достатъчно снимки по темата. Най-лесно става с проследяване на маркучето. Възможно е и да е разместено.Моето беше скрито под изолацията и не отгоре над него монтирали сирената на алармата. Който търси намира!
Коментар
-
krasio_79bs написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=67255Има достатъчно снимки по темата. Най-лесно става с проследяване на маркучето. Възможно е и да е разместено.Моето беше скрито под изолацията и не отгоре над него монтирали сирената на алармата. Който търси намира!weekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Що не си ми наблизо? По малко време щеше да ми отнеме да и го открия,отколкото да пиша в темата. Какви кори ,какви мокети? Клапана си е до лявото бомбе в двигателният отсек. На снимката ясно се вижда от къде маркуча влиза кум купето,хващаш и го дръпваш леко от към двигателя и клапана ще се покаже.
Коментар
-
При мен на Мареа-та не е там, преди това е, но предполагам и от там може да се изтегли. Махаш казанчето на хидравликата или на спирачките, не помня вече, едно от тях и е там под кечето забутано.Проблемът е, че целия маркуч от тубата за течност до въпросния клапан е пълен боклук. Троши се. Аз го разкарах целия и си пуснах нов прозрачен по същия път. След клапана маркуча е съвсем друг и няма такива проблеми. Ще се наложи да свалиш и изчистиш и пръскалката, че се е запушила като не се ползва.
Коментар
-
wwalker написа:При мен на Мареа-та не е там, преди това е, но предполагам и от там може да се изтегли. Махаш казанчето на хидравликата или на спирачките, не помня вече, едно от тях и е там под кечето забутано.Проблемът е, че целия маркуч от тубата за течност до въпросния клапан е пълен боклук. Троши се. Аз го разкарах целия и си пуснах нов прозрачен по същия път. След клапана маркуча е съвсем друг и няма такива проблеми. Ще се наложи да свалиш и изчистиш и пръскалката, че се е запушила като не се ползва.weekend hlx 2.0 20v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар