Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подръжка и сервиз на Fiat Bravo 1.9 JTD !!!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Jimy написа:
    Първо ще уточня, че моят опит е с JTD105, дано няма някакви огромни разлики?!Аз карах колата с носачи и биелети на MOOG! Колата бе перфектна и аз останах доволен.Външните накрайници си купих АС МЕТАЛ, магазинчето е точно срещу стадион Христо Ботев, до новият ЛИДЛ.Маслото винаги е било 5-40, като в началото ползвах СЕЛЕНИЯ, но в последствие ... последните 3-4 години бях с КАСТРОЛ ЕДЖ.При смяната на ангренажния ремък проверете състоянието на водната помпа, аз лично бих я сменил при първа смяна на ангренаж.
    относно агренажния ремък и на мен ми казаха че е добре и водната помпа да се смени...както казах купих комплект агренажен,но виждам в сайта че има и комплект и с водна помпа май така е най на далавера.п.п имам един въпрос относно таблото а по точно там където е циферблата за бензина..интересуват ме деленията има след белите долу 3 червени черти и крайната е голяма червена..до къде мога да оставям да падне стрелката най много

Коментар

Ако приемем, че си далтонист, според теб до къде би слязла стрелката максимално преди да изгаснеш?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Ако приемем, че си далтонист, според теб до къде би слязла стрелката максимално преди да изгаснеш?
        Тук има една уловка, че може и на 2 черта да изгасне. Не питай от къде знам Уредчетата показват различно.Не е препоръчително, но качи една туба с нафта и пробвай веднъж на коя стрелка ще изгасне, ако ти е толкова важно.Иначе гледай да не стигаш то тези черти, ами си зареждай повече гориво.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
          BO написа:
          Тук има една уловка, че може и на 2 черта да изгасне. Не питай от къде знам Уредчетата показват различно.Не е препоръчително, но качи една туба с нафта и пробвай веднъж на коя стрелка ще изгасне, ако ти е толкова важно.Иначе гледай да не стигаш то тези черти, ами си зареждай повече гориво.
          Е то ако говорим за проблеми, аз съм виждал кола да гасне и на пълна стрелка. :DА обикновено грешното показване на горивото се стига много по-често на бензинов двигател от на дизелов, по обясними газови причини. Вече ми е писнало да ме викат колеги с 1.6 двигател с непалещ автомобил с газ, защото няма гориво в резервоара. В случая 1.6 е случайно, но реших да го включа за по-голяма драма.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Един колега ми обясни, че по-добре да не се шофира на резерва или пък да се експериментира с това "кога ще загасне". Причината за която той спомена е по-доброто охлаждане на помпата в резервоара, когато има повече гориво ... и мисля, че е прав!Принципно JTD си имат доста голямо филтърно тяло за горивото и не би трябвало да се притесняваме, обаче никой не знае кой и как е експлоатирал автомобила преди това. И в тая връзка не се знае какви мизерии и отлагания са възможни да се всмукнат от помпата. Съответно по-бързо ще се затлачи филтъра.
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Колеги купих повечето неща за обслужване...само остана...1.водна помпа2.пистов ремък3.масло Селениа...място в пловдив от където мога да го купя в Пловдив /Селениа турбо дизел WR-разбрах че е за моята/много ще съм ви благодарен да препоръчате марки..изпитани и качествени

Коментар

1. BEHR / HEPU 2. BANDO / CONTI
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

колеги гумите на бравото са ми 195/50/15,на колко атмосфери трябва да ги помпа.от автосалона ми казаха на 2.5 атмосфери

Коментар

http://www.fiat-bg.org/index.php/mod...vo-brava-tyres

Коментар

няма ги моите размери,но все пак благодаря.малко е объркващо с тези таблици аз ги попа еднакво и четирите на 2.3 в момента незнам дали така трябва...ако има колеги с моя размер джанти и гуми да сподели

Коментар

Налягането в гумите обкновено е2бара но зависи и от шофьора. Аз имам около 2 км ежедневно по павета /заради кръговото на Мамин Ваньо до Водната палата/ и когато не ме мързи ги спадам до 1.8 за да не ме друсат много. Когато ми се стори че волана е станал мн. тежък ги проверявам с манометър /обикновено го правя с гледане и ритане/ и ги тряскам до 2.2.
                        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

jbiznesa написа:
                          колеги гумите на бравото са ми 195/50/15,на колко атмосфери трябва да ги помпа.от автосалона ми казаха на 2.5 атмосфери
                          2.6/2.3
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

колеги да питам днес ми светна лампата на еърбега,незнам дали щот 2-3пъти влезнах по твърдо в едни дупки..тва как се маха да не свети и проблем ли е

Коментар

Буксите под седалките Когато светне, просто да знаеш, че еърбеците не работят и няма да се отворят при необходимост. Грешката се чисти само с диагностичен кабел, който сега е момента да си закупиш за около 30 лв.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

тъй като моето сд е оригинално за музика,някой знае ли отзад какви изходи има/за стъпало и други/ и по какъв начин мога да вържа да ми свири с флашка...без опция трансмитер..не искам

Коментар

Working...
                                X