Здравейте колеги,от една седмица съм собственик на фиат брава и имам следния проблем:когато карам градско колата си загрява нормално и стрелката за температурата седи в средата,но изляза ли извънградско пада почти на миминум.Моля за съдействие ако някой има някакво решение или е имал същия проблем и го е решил.Също и искам да попитам със син или с червен антифриз да карам и колко е точното му количество?Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с температурата на фиат брава 1.6 16v
Collapse
X
-
Блокирал ти е отворен термостата, за 1.6 мотора са 2 варианта с един и с два температурни датчика- виж кой е твоя преди да купуваш. Търси термостат на BEHR , другите почти сигурно няма да издържат колкото него, а разликата в цените не е голяма. Антифриз търси син или жълт, тоя червения G12 не трябва да се смесва с другия ,затова го избягвай. Самият антифриз гледай да е от някаква по-истинска и скъпа марка- избягвай българските Мотокс, Веко и т.н за по 3-4 лв литъра , търси нещо от сорта на FEBI , HEPU , ELF и други такива чиято цена е около 8-10лв за литър концентрат. Като засменяш термостата смени и антифриза ,системата е около 7л , но известно количество остава винаги в нея колкото и да я точиш, примерно 3л антифриз концентрат и доливаш вода до делението MAX .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Re: Проблем с температурата на фиат брава 1.6 16v
botev1 написа:Здравейте колеги,от една седмица съм собственик на фиат брава и имам следния проблем:когато карам градско колата си загрява нормално и стрелката за температурата седи в средата,но изляза ли извънградско пада почти на миминум.Моля за съдействие ако някой има някакво решение или е имал същия проблем и го е решил.Също и искам да попитам със син или с червен антифриз да карам и колко е точното му количество? Благодаря предварителноBravo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Re: Проблем с температурата на фиат брава 1.6 16v
davidov написа:... трябва да го разредиш понеже антифриза прави реакцията с вода ..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Да прави реакция наречена "разтваряне" . Все повече се отчайвам от форума, пишат хора които си нямат хал хабер от някои неща ,лошото е че ще вземе някой да им повярва и ще бере ядове след това.Големите марки отдавна са изкарали на пазара добавки промиващи охладителната система, като това става безопасно! Не сипвайте калгон,белина, Ариел за цветно пране, цвят от маточина , нишесте с вкус на Яогда или хероин в охладителната система защото някой ви е казал!По принцип правилните неща са нов термостат BEHR за твоя мотор ,на бравото съм с такъв 8-ма година, на Мареата 7 години , ако според вас си заслужава да се пробва с такива за по 10-15лв ,и да го сменяш и обезвъдушаваш всяка година- ок ,всеки си прави избора.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Да прави реакция наречена "разтваряне" . Все повече се отчайвам от форума, пишат хора които си нямат хал хабер от някои неща ,лошото е че ще вземе някой да им повярва и ще бере ядове след това.Големите марки отдавна са изкарали на пазара добавки промиващи охладителната система, като това става безопасно! Не сипвайте калгон,белина, Ариел за цветно пране, цвят от маточина , нишесте с вкус на Яогда или хероин в охладителната система защото някой ви е казал!По принцип правилните неща са нов термостат BEHR за твоя мотор ,на бравото съм с такъв 8-ма година, на Мареата 7 години , ако според вас си заслужава да се пробва с такива за по 10-15лв ,и да го сменяш и обезвъдушаваш всяка година- ок ,всеки си прави избора.Bravo 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар